Пазарът на труда в Панагюрище изпитва глад за инженери, монтажници

...
Пазарът на труда в Панагюрище изпитва глад за инженери, монтажници
Коментари Харесай

Панагюрище остана без инженери и монтажници

Пазарът на труда в Панагюрище изпитва апетит за инженери, монтажници и машинни оператори, търсените експерти са надлежно 13, 19 и 15. В средногорския град има огромен брой компании, които оферират работа, само че квалифицираните фрагменти с техническо обучение очевидно са недостиг, защото за поредна седмица обявите за свободни места са еднотипни.

Специално за инженерната специалност има дефицит на подготвени фрагменти, защото се счита, че тя е сложна. За сметка на това университетите оферират дълъг лист със специалности, които звучат влиятелно и не толкоз комплицирано. А постоянно младежи, които още не са твърдо решени какво тъкмо желаят да работят, просто избират " нещо ", което да ги направи висшисти - нормално стопанска система или право, а към този момент все по-често и логика на психиката.

Свободните позиции на пазара на труда демонстрират, че престижът на инженерната специалност към този момент стартира да се завръща, и то най-много с помощта на ИТ промишлеността. Интересът към обучение и кариера в региона на осведомителните и информационните технологии през последните години фактически се усилва, само че пазарът може да поеме много повече фрагменти, в сравнение с се оферират сега.

Все още има мощен дефицит и на машинни, и електроинженери, както и на такива, които да работят в промишлеността и уредостроенето. Интересът към образованието в такива специалности обаче остава слаб. /Марица.бг
тагове панагюрище инженер монтажник
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР