Пазарът на смартфони се променя: очаква се Android да изпревари

...
Пазарът на смартфони се променя: очаква се Android да изпревари
Коментари Харесай

През 2024 г. Android ще бъде по-популярен от iOS

Пазарът на смарт телефони се трансформира: чака се Android да изпревари iOS през 2024 година 9to5Google, базирайки се на IDC, разказа основните фактори, определящи тази наклонност.

Според изследователската компания IDC, Android го чака забележителен напредък. Тяхната прогноза? Android ще пораства два пъти по-бързо от iOS тази година. Новината идва, откакто продажбите на Apple паднаха с 10% през първото тримесечие на 2024 година, отстъпвайки място на Samsung.

Неотдавнашният триумф на Samsung в Китай, най-големият пазар на смарт телефони, е основен фактор за растежа на Android. Проблемите на Apple в този район в допълнение ускориха преимуществото на Android.

Продължаващото дело на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати против Apple, което упреква редмънската компания в антиконкурентни практики в App Store и екосистемата за известия, хвърли сянка върху производителя на iPhone. Този правосъден спор може евентуално да повлияе върху усещането на потребителите и пазарния дял. Съдебният спор прибавя още едно равнище на трудност за Apple на извънредно значимия американски пазар. Въпреки мощното наличие, тези проблеми могат да отворят вратата за съперниците на Android.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР