Пазарът на недвижими имоти не се срина през 2020 г.

...
Пазарът на недвижими имоти не се срина през 2020 г.
Коментари Харесай

Най-големите сделки с недвижими имоти през изминалата 2020-а

Пазарът на недвижими парцели не се срина през 2020 година макар рецесията. През третото тримесечие продажбите на първокласни жилища в Манхатън са намалели с 46,7% в съпоставяне със същия интервал на 2019 година, съгласно отчет на организация за недвижими парцели, само че за сметка на това продажбите на първокласни жилища в Палм Бийч и на еднофамилни къщи от висок клас в Лос Анджелис са се нараснали надлежно с 87,5% и 33,5%, демонстрират цифрите.

Кои бяха най-големите покупко-продажби с недвижими парцели през 2020:

7. Белият дом на Кенеди в Палм Бийч, Флорида - 70 милиона $

Имение в Палм Бийч, което преди е било благосъстоятелност на семейство Кенеди и е употребявано от президента Джон Ф. Кенеди като зимна резиденция е продадено за 70 милиона $ през юни на строител на недвижими парцели. Имотът е в средиземноморски жанр с повърхност над 15 000 квадратни метра.

6. Waterfront Florida Estate в Палм Бийч, Флорида - 71,85 милиона $

Финансистът и бизнесмен Роб Е. Търнър и брачната половинка му Лидия Търнър са продали крайбрежния си парцел в Палм Бийч за 71,85 милиона $ още през юни.

Той в духа на 30-те години и е планиран от починалия Джон Л. Волк, изтъкнат проектант. Самоличността на купувача не е ясна. Но е ясно, че семейство Търнар са купили парцела за 27 милиона $ три години по-рано.

5. Trousdale Estates Duo в Лос Анджелис, Калифорния - 75,5 милиона $

Компания, обвързвана със фамилията на тайванския милиардер Тери Гоу е платила 75,5 милиона $ за две прилежащи жилища в скъпия регион Trousdale Estates в Лос Анджелис през януари, съгласно осведомени със договорката. Купувачът може да комбинира парцелите в един от най-големите частни комплекси в Холивуд Хилс. Единият от парцелите има шест спални и е с повърхност 17 000 квадратни метра.

4. Hamptons Compound в Саутхемптън, Ню Йорк - 84 милиона $

През март милиардерът Кен Грифин завърши договорка на стойност 84 милиона $ за закупуване на съвременно имение в Хамптънс от дизайнера Келвин Клайн, съгласно обществените регистри и осведомени със договорката.

Клайн е поръчал модерната къща след закупуването на парцела през 2003 година Преди това там е имало имение, известно като Dragon Head. По-рано той е бил благосъстоятелност на семейство Дю пон, по-късно на Джейн Холцър.

Вторият парцел е издигнат от канадския предприемач и притежател на Ванкувър Канукс Франческо Аквилини. Домът от 16 000 квадратни метра разполага с Г-образен басейн.

3. Мезонет в Ню Йорк - 99,9 милиона $

Сделката е за 99,9 милиона $ за мезонет в Central Park South. Транзакцията към момента е третата най-скъпа, правена в миналото в Манхатън, съгласно обществените регистри. Самоличността на купувача не е ясна.

Апартаментът е с четири спални се простира на към 9800 квадратни метра.

През последните месеци на годината покупко-продажбите за първокласни парцели зачестяват, съгласно отчет на Olshan Realty. " Ако кажем, че първокласният пазар на жилища процъфтява, няма да е напълно правилно, само че въпреки всичко има някакви придвижване ", сподели Бес Фрийдман, основен изпълнителен шеф на организацията за продажба на парцели от висок клас в Ню Йорк Браун Харис Стивънс. " Започнахме да връщаме инерцията си. "

2. Имението на Джефри Каценберг в Бевърли Хилс, Калифорния - 125 милиона $

През август филмовият продуцент Джефри Каценберг продаде дома си в Бевърли Хилс за 125 милиона $ на Ян Кум, един от създателите на услугата WhatsApp, съгласно осведомени.

По това време представител на Каценберг съобщи, че продажбата е в ход и че купувачът е направил предложение, на което Каценберг и брачната половинка му Мерилин Каценберг не могат да откажат. Те са закупили на парцела за 35 милиона $ през 2009 година Според разгласи домът е към 26 000 квадратни метра.

1.Имението Уорнър в Лос Анджелис, Калифорния - 165 милиона $

В доста връзки основният изпълнителен шеф на Amazon Джеф Безос беше основна фигура по време на пандемията. Цената на акциите на компанията му скочи внезапно на фона на увеличеното търсене на онлайн извършване на покупки.

През април той подписа договорка за закупуване на Warner Estate, блестящото имение от 30-те години на предишния век, проектирано за починалия президент на Warner Bros. Джак Уорнър. Той го купи от Дейвид Гефен за 165 милиона $, поставяйки ценови връх за дом в Лос Анджелис. Това е била директна договорка отвън пазара без да бъдат ангажирани сътрудници на недвижими парцели. Нито Безос, нито Гефен разясняват договорката.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР