Пазарът на недвижими имоти е сред най- емоционалните пазари, в

...
Пазарът на недвижими имоти е сред най- емоционалните пазари, в
Коментари Харесай

Митове и истини за недвижимите имоти

Пазарът на недвижими парцели е измежду най- прочувствените пазари, в който множеството от нас вземат участие. Нормално е продажбата на „ бащината къща “ или покупката на бъдещия дом да е натоварена с повече страсти в сравнение с остарелия автомобил или покупка на последния модел телефон. В устрема си да се усещаме по-рационални, участвайки на този пазар, всички ние оправдаваме дейностите си благодарение на някой легенди.

Ето и най - постоянно срещаните при недвижимите парцели:

- локация, локация... уви тя не е всичко. Неуместно високата цена при вложението на парцел в квартал, организиран в инфраструктурно отношение и издирван от мнозина, може да Ви остави неприятно сюрпризирани, когато изчислявате доходността от инвестицията си. Подходящ образец от софийския пазар на недвижими парцели сега са панелните блокове в " Младост ", които поради високото търсене поддържат междинни цени от 1 135 евро /кв.м по данни на Имот.бг. В същото време, тухлени жилища, в това число ново строителство в кварталите " Манастирски ливади ", " Кръстова вада ", " Бъкстон ", " Павлово " и даже някой елементи на " Красно село " са със междинни цени от 1 152 евро по данни на същия уебсайт.

- дефицит на земя - фактически земята е  ограничена. Оттам и митът, че цената й постоянно ще скача, тъй като популацията непрекъснато се усилва. Цифрите демонстрират, че казусът не е тъкмо подобен. Дори настоящето население на земята да се усили четири пъти, отново ще има задоволително земя за изхранването му. В по-развитите страни технологиите към този момент разрешават по-ефективното потребление на земята. В последна сметка пазарът е този, който образува цената.

- цените на парцелите и земята постоянно ще вървят нагоре – характерен метод на мислене за разрастващите се стопански системи. В резултат на взрива в развиването на стопанската система, цените на някои от недвижимите парцели са скочили над 10 пъти. Оттам идва чувството, че посоката постоянно ще е такава. От друга страна, даже в най-развитите стопански системи като на Съединени американски щати и Япония има доста образци за сривове над 50% в цените. Сред най- честите аргументи са пренасяне на цели предприятия, нови технологии, по-изгодни местоположения за правене на бизнес.

- финансиране - в действителност, най-трудното е намирането и закупуването на парцел на рационална цена. При съществуването на такава е доста по-лесно и с финансирането.

- да притежаваш личен парцел, пред това да живееш чартърен - разбирането, че всеки би трябвало да живее в личен дом е толкоз залегнало в културата ни, че постоянно пренебрегваме обстановката на пазара, финансовите и ипотечните калкулатори, а от време на време и личните си проекти. Идеалната обстановка, зависи от съответния случай, от време на време сметките демонстрират, че да живееш чартърен е по-разумно.

- митът за елементарен бизнес и бързи и лесни препродажби - с навлизането на западната просвета и концепцията за бързи облаги, стана елементарно да попаднем на хора, компании, интернет платформи и университети, които изясняват преимуществата на вложенията в недвижими парцели. Факторите за триумф в това начинание са детайлно обяснени от мнозина. Рискът е за сметката на престрашилият се и постоянно е мъчителен! А премията може да се забави.

- пазарът е постоянен и предвидим - а той не е подобен! Този мит някак си сплотява в себе си всички разказани нагоре. В действителността търсенето и предлагането от време на време ни изправят пред множество непредвидени обстановки и рецесии, които ни хващат неподготвени.

 
Автор: Данаил Наков
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР