Пазарът на наеми на жилища в Полша е доста малък.

...
Пазарът на наеми на жилища в Полша е доста малък.
Коментари Харесай

Тук само 4% от домакинствата живеят под наем

Пазарът на наеми на жилища в Полша е много дребен. Едва 4% от семействата в централноевропейската страна живеят чартърен, сочи разбор European Multifamily Housing Report на консултантската компания CBRE. В същото време в страните от Европейския съюз се следи растеж от 26% на 31% на живущите чартърен.

„ Пазарът на жилища, които се отдават чартърен, не е огромен. На него доминират самостоятелните притежатели “ се показва в отчета на консултантската компания. Картината обаче може да се промени в резултат на възходящия интерес към сегмента buy-to-rent и наваляващата податливост на младото потомство към дълготрайно обвързване, каквото се явява ипотеката.

От CBRE регистрират, че сегментът на жилищните наеми в Европа е устоял на рецесията, провокирана от пандемията, и ползата на институционалните вложители към този пазар пораства. „ За това спомагат демографските трендове. Тези като повишаване на урбанизацията, както и цените на парцелите “, допълват анализаторите на CBRE.

В Полша множеството жилища, които се отдават чартърен са благосъстоятелност на физически лица, които владеят един или няколко парцела, по традиция на разнообразни места. А наемателите на сходни парцели постоянно ги преглеждат като краткотрайно място за престояване.

Близо 85% от поляците живеят в лични жилища, а 4% наемат жилища от частни лица или институционални наематели. Други 4% населяват обществени жилища. 7% населяват различен тип жилища, в това число безвъзмездни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР