Пазарът на мобилните устройства се нуждаеше от глътка свеж въздух

...
Пазарът на мобилните устройства се нуждаеше от глътка свеж въздух
Коментари Харесай

Защо да не си купим сгъваем смартфон през 2019 г.

Пазарът на мобилните устройства се нуждаеше от глътка пресен въздух от много време. В самото начало на 2019 година някои от най-големите производители показаха последващо потомство джаджи, които ще зададат тона за цялата промишленост през идните години.

Доста е подозрително обаче дали това е най-хубавият миг за скок към бъдещето от потребителска позиция.

Наскоро Samsung и Huawei сложиха началото на ерата на сгъваемите смарт телефони, само че, както всяко начало, това също се обрисува да бъде много турбулентно.
 Huawei Mate X, Samsung Galaxy Fold и какво ни предлага вторият сгъваем 5G телефон
Huawei сподели съперника на Samsung Galaxy Fold

Вече имаме състезание и при сгъваемите телефони

Galaxy Fold и Mate X са в огромна степен революционни, само че и също толкоз паянтови. Технологиите, които двата модела употребяват в сгъващия си механизъм, излизат за първи път на пазара и няма по какъв начин да знаем какъв брой тъкмо надеждни са.
 Снимка 409733

На пръв взор механизмите и на двата модела наподобяват много фини и комплицирани, което автоматизирано ни навежда на мисълта, че ще се трошат по-лесно, в сравнение с би било рационално.

При всички случаи и двете джаджи ни навяват мисли за съществени суми за поправки. Всички добре знаем какъв брой е елементарно да пукнеш 5/6-инчов смарт телефон екран, а какво остава за по-големи екрани от рода на тези, с които разполагат Galaxy Fold и Mate X.
 Снимка 407878

Fold най-малко се сгъва във вътрешността и по този метод 7-инчовият екран е в огромна степен предпазен, само че обстановката надалеч не е такава за Mate X, чийто сгъваем екран служи като заден тил - ауч!
 Снимка 408751

Не на последно място е значимо да отбележим, че сгъваемите джаджи са в огромна степен пробни. Няма по какъв начин Samsung и Huawei да ни убедят, че софтуерът и при двата ще работи безпрепятствено и без бъгове, защото тези устройства занапред следва да бъдат тествани и усъвършенствани в действителна среда.

При Android производителите бяха нужни години, с цел да се доближи до стадий, в който софтуерът получава регулярни ъпдейти и работи вярно, без неточности.
 Снимка 407645

И на последно, само че надалеч не и по значимост, място, цените, които Samsung и Huawei oбавиха за новите си джаджи, са прекомерно високи, с цел да ни подбуден към покупка. Това е и може би една от най-значителните аргументи да не се сдобием със сгъваем смарт телефон през 2019 година

И двата производителя си разрешиха да сложат безумно високи цени на сгъваемите си джаджи, просто тъй като са първите на пазара. Убедени сме, че единствено след няколко месеца ще забележим много конкурентни модели, които заедно ще спомогнат за занижаването на цените при сгъваемите телефони.
 Смартфоните, цените им и за какво да забавим покупката на нов
Защо в този момент не е моментът за нов телефон

Тези обстоятелства ще ни разубедят да купуваме
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР