Пазарът на mmWave 5G ще расте средногодишно с 14,7% до

...
Коментари Харесай

Предприятията възприемат технологията mmWave 5G


Пазарът на mmWave 5G ще пораства средногодишно с 14,7% до 2027 година (снимка: CC0 Public Domain)

Разходите за внедряване на mmWave 5G системи ще се усилят от 2,5 милиарда $ през 2022 година до 4,9 милиарда $ през 2027 година при междинен годишен ритъм на напредък от 14,7% през прогнозния интервал, съгласно нов отчет на MarketsandMarkets.

Предприятията възприемат mmwave 5G технологията, защото тя предлага стремежи потенциал за даване на по-голяма честотна лента спрямо други различни технологии, което подтиква търсенето на сходни решения.

Хардуерът ще образува най-голямата част от пазара на mmWave 5G системи най-малко през първите няколко години от обсъждания интервал. Това включва антени и приемници, информационни и мрежови съставни елементи, честотни източници и свързани съставни елементи, RF и радио съставни елементи, датчици и контроли, съставни елементи за зареждане и акумулатори и други
още по темата
Самото название „ mmWave “ произлиза от дължината на вълната на радиосигналите на честоти сред 30GHz и 300GHz, която варира сред 1 и 10 милиметра. При тези честоти радиосигналите понижават по-бързо с дистанцията.

Ограниченият обсег на предаване може да наподобява като минус за доста приложения. Това разрешава потребление на честотите на доста къси дистанции и затова допуска по-висока централизация на предаватели, които да бъдат ситуирани в даден географски регион.

От позиция на бизнеса телекомите ще се възползват най-добре от този бързо разрастващ се сегмент в връзките през прогнозния интервал, означават още анализаторите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР