Пазарът на информационни технологии в Китай се очаква да достигне

...
Пазарът на информационни технологии в Китай се очаква да достигне
Коментари Харесай

IT индустрията на втората икономика в света ще достигне $900 млрд.

Пазарът на осведомителни технологии в Китай се чака да доближи 6 трлн. юана (901 милиарда долара) до 2020 година

Това стана ясно от отчет на китайското държавно управление, определящ насоките за развиване на IT промишлеността в страната.

Държавният съвет на Китай чака цената на IT промишлеността на втората стопанска система в света да доближи 6 трлн. юана (901 милиарда долара). Предвижданията са въз основа на средногодишния ритъм на напредък от 11%.

Докладът регистрира новите трендове в електронната търговия, роботиката и изкуствения разсъдък, както и технологиите, употребявани в обичайните промишлености, в това число медицината и образованието.

През последните две десетилетия китайската IT промишленост изживява впечатляващ напредък и се трансформира в основен бранш за цялaта стопанска система на страната.

В сегашния 5-годишен проект управляващите я дефинират като една от 7-те стратегически промишлености, които ще оказват помощ на страната да се трансформира от страна, предлагаща евтина работна ръка и аутсорсинг на производства във високотехнологично общество, задвижвано от нововъведенията.

Ключови за този преход са компании като Tencent и Alibaba, които са водещи играчи в китайската IT промишленост, само че и измежду водачите в световен мащаб.

" Китай е един от водачите в IT бранша. Следващото потомство IT компании ще бъдат от Съединени американски щати и Китай. Китайците непрекъснато създават нововъведения и имат визия за бъдещето ", споделя Сумитра Дута, един от създателите на годишния отчет за световните осведомителни технологии, издаван от Световния стопански конгрес.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР