Пазарът на имоти в Хонконг е най-недостъпният в света. Съвсем

...
Пазарът на имоти в Хонконг е най-недостъпният в света. Съвсем
Коментари Харесай

Прогноза: Двуцифрен спад на цените на най-недостъпния имотен пазар в света

Пазарът на парцели в Хонконг е най-недостъпният в света. Съвсем скоро обаче цените на жилищата може да тръгнат надолу поради комбинация от вътрешни и външни фактори, написа CNBC, цитирайки отчет на капиталовата група CLSA.

" Имотният пазар в Хонконг изпитва най-лошата композиция от фундаментални фактори от 15 години насам - повишаващи се лихви, забавяща се стопанска система и поевтиняващ юан ", споделя Никол Уонг. " Очакваме промяна от 15 % през идващите 12 месеца ", прибавя тя, като показва, че от началото на годината цените са се покачили с 14 %.

HIBOR - Hong Kong Interbank Offered Rate - се приближава до два %, откакто резервира равнища от под един % през последните девет години. Двуцифрен спад на локалния фондов пазар и 9 % спад на китайския юан образуват отрицателните фактори.

 Най-скъпият заможен пазар става все по-недостъпен
Най-скъпият заможен пазар става все по-недостъпен

Цените порастват макар опитите за изстудяване

По-слабият юан против щатския $ прави парцелите в Хонконг по-малко привлекателни за купувачите от континентален Китай, защото хонконкският $ е тясно обвързван с щатската валута.

CLSA не са единствените, които предвижат спад в цените. Инвестиционната банка Nomura уточни по-рано този месец, че банките са почнали да покачват лихвите по опитеките. Последните два пъти, в които това се случи, цените на парцелите паднаха с 5 и 13 %.Правителството на Хонконг пък в края на юни вкара нов налог за новите жилища, които остават празни, с цел да се опита да усили предлагането.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР