Пазарът на електромобили става все по-голям. На един от големите

...
Пазарът на електромобили става все по-голям. На един от големите
Коментари Харесай

Автомобилните компании, които следват Telsa по петите на един от най-големите пазари в света

Пазарът на електрически автомобили става все по-голям. На един от огромните пазари за коли в света Америка закупените електрически коли са над 200 000 през третото тримесечие и до момента не беше регистрирана толкоз висока цифра. Продажбите на електрически автомобили порастват по-бързо от всеки различен сегмент на автомобилната промишленост, написа Market Watch.

Покупките на електрически автомобили на американците се усилват с 67% през третото тримесечие на 2022 година на годишна база, съгласно отчет за продажбите на електрически леки транспортни средства за третото тримесечие. Като цяло продажбите на нови коли са паднали с 0,1% през същия интервал.

Tesla губи позиции в конкуренцията за продажби на електрически транспортни средства, само че все пак резервира голяма преднина пред съперниците си. 64% от електрическите автомобили, закупени от американците през третото тримесечие, са били на марката Tesla, което е спад (70% преди година).

Компанията губи позиции заради появяването на нова конкуренция. Tesla Model Y и Model 3 още веднъж заемат надлежно първо и второ място по продажби на EV.

Продажбите и на двата модела нарастват на годишна база, само че заемат все по-малък дял от пазара.

Двете трендове - възходящият пазар на електрически автомобили и намаляващият дял на Tesla в него - евентуално ще продължат през четвъртото тримесечие.

Нови модели

Няколко EV модела с висок капацитет за продажби бяха оповестени в края на третото тримесечие и имаха резултат върху резултатите от продажбите.

Chevy Bolt EV и Bolt EUV са на трето място, Ford F, Mustang Mach-E четвърти и Tesla Model S затваря челната петица по най-продавани електрически автомобили в Съединени американски щати.

Продажбите на хибридни коли се намаляват по отношение на предходната година с 16%.

Toyota остава преобладаващата мощ в продажбите на хибриди. Близо 50% от хибридите, купени от американците през последното тримесечие, са под знака на Toyota.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР