Пазарът на акции на Уолстрийт спря временно търговията за 15

...
Пазарът на акции на Уолстрийт спря временно търговията за 15
Коментари Харесай

Търговията на Уолстрийт приключи с най-големи загуби от 2008 г.

Пазарът на акции на Уолстрийт спря краткотрайно търговията за 15 минути, откакто и трите съществени фондови показателя се сринаха при започване на днешната сесия с повече от заложения от борсата предел от 7 %, оповестиха международните организации, представени от БНР.

Веднага след стартирането на американската търговия през вчерашния ден DJIA загуби близо 2 000 пункта, падайки със 7,2 %, а софтуерният показател Nasdaq Composite - със 7,04 %.

Широкият фондов показател S&P500 пък се намали тъкмо със заложения от Нюйоркската фондова борса (New York Stock Exchange) предел от 7 %, което докара до автоматизирано прекъсване на вчерашната сесия на търговия за 15 минути.

Подобен предел от 7 % на S&P500 беше вкара на NYSE по време на финансовата рецесия през 2008-2009 година. Също тогава беше въведен и втори предел от спад на показателя с 13 %,  който в случай че бъде доближат в границите на същата комерсиална сесия, ще доведе  до ново автоматизирано прекъсване на работата на Уолстрийт за още 15 минути. Ако след рестартирането бъде маркиран дневен спад от 20 % пък ще последва предварително преустановяване на комерсиалната сесия за деня.

Междувременно след възобновяване на търговията трите съществени фондови показателя ограничиха част от първичните загуби, като показателят DJIA се намалява с 5,6 %  (спад с към 1 500 пункта), S&P500 - с 5,37 процеинта, а софтуерният показател Nasdaq Composite - с 5,2 %.

И трите водещи фондови показателя обаче завършиха търговията с най-драматични намаления от световната финансова рецесия от 2008 година. DJIA затвори с рекорден в пунктово изражение спад от 2013 пункта (понижение със 7,79 процента), необятният показател S&P500 се раздели с цели 7,6 % от цената си, а софтуерният Nasdaq Composite означи спад със 7,29 %.

Подобно на останалите тържища по света, суматохата на Уолстрийт също е предизвикана от продължаващото разширение на епидемията от ковид в световен проект и от оповестената от Саудитска Арабия " петролна ценова война " на Русия, която провокира ценови срив на петролните фючърси с към 25 % към най-ниски ценови равнища от февруари 2016 година

 

/ПИК
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили в
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР