Пайпър Лори, волевият, номиниран за Оскар актьор, който играеше в

...
Пайпър Лори, волевият, номиниран за Оскар актьор, който играеше в
Коментари Харесай

Пайпър Лори, актьор, номиниран за Оскар за The Hustler и Carrie, почина на 91

Пайпър Лори, волевият, номиниран за Оскар артист, който играеше в приветствани функции, макар че в един миг изостави актьорството изцяло в търсене на " по-смислен " живот, умря в събота на 91 години.

Нейният управител Марион Розенберг удостовери гибелта пред CBS News.

" Тя беше великолепен гений и прелестно човешко създание ", сподели Розенберг в изказване, изпратено по имейл.

Точната причина и мястото на гибелта й не бяха доказани незабавно.

Лори дойде в Холивуд през 1949 година като Розета Джейкъбс и бързо получи контракт с Universal-International, ново име, което тя мразеше, и поредност от основни функции с Роналд Рейгън, Рок Хъдсън и Тони Къртис, апропо.

Тя получава номинации за Оскар за три обособени кино лентата: Драмата за билярд от 1961 година „ The Hustler “; филмовата версия на класиката на ужасите на Стивън Кинг " Carrie ", през 1976 г.; и сантименталната драма " Children of a Lesser God " през 1986 година Тя също се появява в няколко приветствани функции по малкия екран и на сцената, в това число в " Twin Peaks " на Дейвид Линч през 1990 година като злодейката Катрин Мартел.

< p> Лори дебютира на 17 в " Луиза ", играейки дъщерята на Рейгън, след което се появи против говорещото муле Франсис в " Франсис отива на надпреварите ". Тя направи няколко кино лентата с Къртис, с който в миналото е излизала, в това число „ Принцът, който беше апаш “, „ Няма място за младоженеца “, „ Синът на Али Баба “ и „ Джони Дарк “.

Fed нагоре, тя напуща контракта си за $2000 на седмица през 1955 година, заричайки се, че няма да работи още веднъж, в случай че не й бъде препоръчана прилична роля.

Тя се реалокира в Ню Йорк, където намира функциите, които търси в театъра и телевизионната драма онлайн.

Изпълнения в „ Дни на виното и розите “, „ Глухото сърце “ и „ Пътят, който водеше по-късно “ й донесоха номинации за Еми и проправиха пътя за завръщане към филмите, в това число в известна роля на проблематичната другарка на Пол Нюман в „ The Hustler “.

Дълги години по-късно Лори загърбва актьорството. Тя се омъжи за филмовия критик Джоузеф Моргенстерн, роди щерка Ан Грейс и се реалокира във плантация в Уудсток, Ню Йорк. По-късно тя сподели, че Движението за цивилен права и войната във Виетнам са повлияли на решението й да направи смяната.

„ Бях разочарована и търсех по-смислено битие за мен “, спомня си тя, добавяйки, че в никакъв случай не е съжаляваше за преместването.

„ Животът ми беше цялостен “, сподели тя през 1990 година „ Винаги съм обичала да употребявам ръцете си и постоянно рисувах. “

Лори също стана известна като пекар, с нейни предписания, оповестени в The New York Times.

Единственото й присъединяване през това време беше, когато се причисли към дузина музиканти и артисти в обиколка на колежани в поддръжка на кандидатурата на сенатор Джордж Макгавърн за президент през 1972 година

Лори най-сетне беше подготвена да се върне към актьорството, когато режисьорът Брайън Де Палма й се обади да изиграе обезумялата майка на Сиси Спейсек в „ Кери “.

Първоначално тя почувства, че сюжетът е отпадък, а по-късно тя реши, че би трябвало да играе ролята за смях. Едва когато Де Палма я смъмри, че е направила комедиен завой на сцената, тя осъзна, че той е имал поради филмът да бъде трилър.

„ Кери “ се трансформира в касов удар, като провокира полуда по филми за младежи в заплаха и Спейсек, и Лори бяха номинирани за премиите на Академията.

Нейното предпочитание да играе още веднъж се разпали, Лори възобнови натоварена кариера, траяла десетилетия. По малкия екран тя се появява в сериали като " Matlock ", " Murder, She Wrote " и " Frasier " и играе майката на Джордж Клуни в " Спешна помощ ".

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР