PayPal планира да въведе операции с популярните криптовалути(снимка: CC0 Public

...
PayPal планира да въведе операции с популярните криптовалути(снимка: CC0 Public
Коментари Харесай

PayPal влиза в полето на криптовалутите


PayPal възнамерява да вкара интервенции с известните криптовалути
(снимка: CC0 Public Domain)

Наскоро платежната платформа PayPal разгласи, че ще пусне нова услуга, която разрешава на потребителите да съхраняват, купуват и продават виртуални валути. Така те ще могат да употребяват криптовалути за п окупки от 26 милиона търговци в платформата.

Цифровият портфейл на PayPal ще поддържа виртуалните валути Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash и Litecoin. Очаква се потребителите в Съединени американски щати да получат достъп до новата функционалност при започване на 2021 година

PayPal към този момент е получил първия конвенционален лиценз за криптовалута от Държавния департамент за финансови услуги в Ню Йорк. В резултат на това, биткойн нарастна и проби границата от 13 000 $, постигайки нов връх за годината.

Криптовалутата нормално е променлива и спекулантите имат огромен интерес към нея. Но тя е доста по-малко привлекателна за търговци и купувачи. Скоростта на транзакциите е по-бавна и по-скъпа от другите всеобщи платежни системи, разяснява в изказване PayPal.

За да избегне риска от несъразмерни съмнения в цената на виртуалната валута, PayPal вкарва така наречен „ извършване на покупки във виртуална валута ”, при което първо се конвертира виртуалната валута в легална валута и по-късно се прави сетълмент за извършване на покупки. С други думи, търговецът няма да получи заплащане в криптовалута.

PayPal съобщи още, че новата услуга може да осъществя сетълмент в действително време. Компанията не има намерение да начислява такси за транзакции и търговците няма да поемат спомагателни разноски.
още по тематиката
PayPal се надява, че услугата може да предизвиква потреблението на виртуални валути в международен мащаб и да обезпечи мрежа за централните банки и компании за създаване на нови цифрови валути.

Прехвърлянето на пари в цифрови форми е неизбежно и има явни преимущества, споделят от PayPal. Следователно платежната система ще може да усъвършенства успеваемостта, скоростта и гъвкавостта на интервенциите си.

PayPal не е първата в света компания за финансови технологии, която поддържа виртуални валути. Платежната платформа Square и брокерът на дребно Robinhood също поддържат търговия с виртуални валути. Но мащабът на PayPal и отварянето на сюжетите за извършване на покупки с виртуална валута провокираха вниманието на финансовия пазар към новата функционалност.

Публичната информация демонстрира, че PayPal има 346 милиона дейни акаунта по целия свят. А размерът на платежните транзакции, обработени през второто тримесечие на тази година, доближава 222 милиарда $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР