PayPal Holdings ще позволи на потребителите във Великобритания да купуват,

...
PayPal Holdings ще позволи на потребителите във Великобритания да купуват,
Коментари Харесай

PayPal пуска търговия на крипто във Великобритания

PayPal Holdings ще разреши на потребителите във Англия да купуват, продават и държат биткойни и други криптовалути от тази седмица, съобщи Ройтерс.

Новата опция, която бележи първата интернационална агресия на услугата за криптовалути на компанията отвън Съединени американски щати, може да въодушеви по-нататъшно всеобщо приемане на цифровите монети.

С над 403 млн. дейни сметки в международен мащаб основаната в Сан Хосе компания е една от най-големите финансови компании, предлагащи на потребителите си достъп до крипто. Опцията бе стартирана в Съединени американски щати по-рано тази година, което по-късно разреши на клиентите да употребяват виртуалната валута, с цел да пазарят от търговците в мрежата на PayPal.

Компанията се надяваше, че нахлуването в новия клас активи ще насърчи световното потребление на цифрови монети и ще приготви мрежата си за нови цифрови валути, които могат да бъдат създадени от корпорации и централни банки.

Във Англия услугата на PayPal ще съперничи на тази на одобрени тържища като Coinbase Global, както и на финтех стартъпа Revolut.

Клиентите ще имат достъп до покупката на биткойни, етер и лайткойн посредством портфейлите си в PayPal онлайн или посредством мобилното приложение.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР