PayPal – собственик на едноименната система за електронни разплащания, възнамерява

...
PayPal – собственик на едноименната система за електронни разплащания, възнамерява
Коментари Харесай

PayPal ще съкрати 9% от работната си сила

PayPal – притежател на едноименната система за електронни разплащания, има намерение да редуцира 9% от работната си мощ, или към 2500 чиновници. Главният изпълнителен шеф Алекс Крис, който встъпи в служба през септември предходната година съобщи в писмо до чиновниците, че е взето решение за „ усъвършенстване “ на компанията посредством съкращения и унищожаване на свободните позиции в границите на една година.

Служителите, които ще бъдат съкратени ще бъдат известени за това до края на седмицата. През януари предходната година компанията също разгласи сходни съкращения на личния състав. В края на 2022 година в PayPal са работили към 29 900 души.

Съкращаването на работни места ще разреши на компанията „ да се развива с нужната скорост и да дава качествени услуги на клиентите си “, се споделя в писмото на Крис.

„ В същото време ще продължим да влагаме в областите на бизнеса, които считаме, че ще подтикват и ускорят растежа. “

каза шефът на PayPal

Печалбите на компанията понижиха през миналата година. Поради това тя намали прогнозата си за поправения действен марж за цялата година, което докара до спад на акциите с 20% през годината. Най-малко четирима анализатори намалиха рейтинга на акциите на PayPal този месец. Те обясниха решението си с редица опасения – от възходящата конкуренция до натиска върху рентабилността.

По време на доклада за третото тримесечие на 2023 гoдина Крис съобщи, че „ разходната база и комплицираната конструкция “ на PayPal са забавили нейния прогрес. Това е проблем, който той възнамерява да реши, с цел да усъвършенства оперативния ливъридж на компанията.

Bloomberg също по този начин оповестява, че Block – компанията, която предлага платежните услуги Cash App и Square също е почнала съкращения. Целта на компанията е да понижи работната си мощ до 12 000 души до края на годината. В края на третото тримесечие на предходната година Block имаше малко над 13 000 чиновници.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР