Payhawk, решението за плащане и разходи с офиси в Лондон,

...
Payhawk, решението за плащане и разходи с офиси в Лондон,
Коментари Харесай

Payhawk стана първият български еднорог

Payhawk, решението за заплащане и разноски с офиси в Лондон, София, Берлин и Барселона, събра спомагателни 100 милиона $, с цел да удължи своя кръг от Серия B до 215 милиона $. Разширението на Серия B беше нараснало на стойност 1 милиард $, което направи Payhawk първата българска компания, която получи статут на еднорог, оповестиха от компанията. Тя възнамерява да стане катализатор за българската стартъп екосистема и да продължи да притегля и задържа топ 1% от гениите на пазара.

Допълнителното финансиране идва единствено три месеца след първата вълна на Payhawk`s Series B, която беше втората по величина серия B за B2B компания в Централна и Източна Европа. Предишният кръг през ноември 2021 година оцени компанията на 570 милиона $.

Нови вложители, които се причисляват към кръга, са Sprints Capital, Endeavour Catalyst, HubSpot Ventures и Jigsaw VC. Участват всички съществуващи вложители, в това число Greenoaks, QED Partners и Earlybird Digital East.

Финтех ще употребява средствата за по-нататъшно развиване на продуктовия си екип, ще удвои напъните си за създаване на най-хубавите в класа си корпоративни функционалности и ще разшири екипа по продажби и маркетинг за нахлуване на нов пазар през 2022 година.

Lightspeed Venture Partners - водеща международна компания за рисков капитал с над 10.5 милиарда $ под ръководство и предходни вложения в компании като Affirm, Grafana, Faire, FTX, Personio, Snap и други, управлява разширението на финансирането със Sprints Capital, Endeavour Catalyst, HubSpot Ventures и Jigsaw VC също се причисляват към кръга. 

Допълнителното финансиране идва единствено три месеца откакто Payhawk разгласи първичния транш от финансиране от Серия B през ноември предходната година от 115 милиона $ и по-малко от година след кръга от 20 милиона $ от Серия A през април 2021-а. С спомагателните средства Payhawk към този момент има финансовите нужното е въздействие, с цел да разшири нападателно наличието си на пазара на междинни предприятия и да продължи амбициозните си проекти за световно разширение.

Понастоящем финансовите екипи към момента правят доста количество ръчна работа заради голям брой прекратени принадлежности за карти, заплащания, фактури и ръководство на разноските. Payhawk понижава това, като комбинира тези основни детайли в една платформа. Компанията също по този начин дава първите в промишлеността 3% връщане на пари за заплащания с карти до цялостната сума на абонамента, което разрешава на клиентите да понижат разноските си за абонамент до нула, като в същото време се възползват от софтуера от корпоративен клас.

Payhawk се обрисува като водеща платформа за дребни и междинни предприятия и корпоративни клиенти, изключително тези с мултинационален отпечатък. Компанията обслужва предприятия в 30 страни в разнообразни промишлености, валути и способи на заплащане.

Свежият капитал ще бъде употребен за по-нататъшно разгръщане на продуктовия екип на Payhawk посредством прибавяне на 60 спомагателни старши софтуерни инженери в София от топ 1% на пазара. Това е за посрещане на възходящото търсене на клиенти за нови функционалности като следене на пробег и дневни, в светлината на последователното възвръщане на бизнес пътуванията. Други съществуващи функционалности за корпоративни клиенти също ще бъдат разширени, в това число интеграция на Oracle Netsuite, ръководство на абонамента и бюджети.

Въз основа на инерцията от първия приток на капитал от Серия B, Payhawk ще отвори офиси в Амстердам и Париж през март и в Ню Йорк през септември. Броят на чиновниците на компанията също се чака да се утрои от 100 на повече от 300 до края на тази година, като спомагателните средства ще подхранват възобновяване на продажбите и маркетинговия подтик за по-нататъшно разширение на пазара.

Според Аршам Мемарзаде, сътрудник в Lightspeed Venture Partners, Payhawk е освен това от програмен продукт за ръководство на разноските. Това е едно гише за финансовите екипи, с цел да консолидират предходните разнообразни системи, нужни за консумиране, следене, обработка и бюджетиране на корпоративни средства. “След като се запознахме с екипа в продължение на повече от година, ние бяхме възхитени от техния ритъм на развиване на продуктите, изграждайки най-всеобхватното решение на пазара за по-малко от четири години ”, отбелязва специалистът

„ Винаги сме знаели, че можем да изградим огромна компания, в случай че решим сериозен проблем на огромен пазар. Размерът на опцията към момента движи нашия напредък и упоритост през днешния ден “, акцентира Христо Борисов, основен изпълнителен шеф и създател на Payhawk.. „ Всеки чиновник, който се занимава с заплащания на компанията, счита, че би трябвало да има по-добър метод да го направи, само че този голям проблем в никакъв случай не е бил позволен от мощен продуктов екип с корав инженерен опит “, разяснява Христо Борисов. Това е, което Payhawk носи на пазара. 

Да станеш първият еднорог в България е голямо доказателство за упоритата работа и издръжливостта на целия екип през последните три години и половина. „ Ние сме едвам при започване на нашето пътешестване и нямаме самообладание да продължим да преоткриваме по какъв начин компаниите ръководят своите заплащания ", акцентира Христо Борисов

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР