Пайевска е известна в Украйна под прякора Тайра – потребителското

...
Пайевска е известна в Украйна под прякора Тайра – потребителското
Коментари Харесай

Русия освободи пленена медичка, заснела ужасите в Мариупол

Пайевска е известна в Украйна под прякора Тайра – потребителското й име във видеоиграта World of Warcraft. Прикрепената към тялото ѝ камера беше записала 256 гигабайта, показващи напъните на екипа й да избавя ранени бойци, както украински, по този начин и съветски. Тя съобщи клиповете на екип на АП, който ги изнесе от града на 15 март.

Тайра и неин сътрудник бяха хванати от съветските сили на 16 март – същия ден, когато съветски въздушен удар в центъра на града лиши живота на към 600 души.

Съпругът й Вадим Пузанов съобщи пред АП, че е приказвал с нея по телефона и тя е на път към болница в Киев.

Записите на Тайра бяха гледани от милиони души по света. Пузанов благодари за медийното отразяване, посочило, че брачната половинка му се е опитвала да избавя както украински цивилни, по този начин и ранени съветски бойци.

Вчера Тайра изрече в Телеграм признателност на украинския президент Володимир Зеленски за напъните за освобождението й. Във видеото тя се обръща и към арестуваните в Русия украинци с думите „ знам, че всичко ще се подреди и всички ще се върнем вкъщи, както аз в този момент “.

Зеленски разгласи освобождението на медичката в послание към нацията и благодари на всички, работили за постигането му. „ Тайра е към този момент вкъщи. Продължаваме да работим, с цел да освободим всички “, съобщи той, представен от Българска телеграфна агенция.

Стотици видни украинци са хванати или отвлечени, в това число служители, публицисти, деятели и правозащитници.

Москва твърди, че Тайра е работела за националистическия батальон „ Азов “. Според съветската агитация военните дейности целят „ денацификация “ на Украйна. АП обаче отбелязва, че не е разкрила данни за връзки сред Пузанова и „ Азов “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР