Паяк на ОП Паркиране и репатриране се потроши вчера и

...
Паяк на ОП Паркиране и репатриране се потроши вчера и
Коментари Харесай

Ако мине номерът! Паяк ти поврежда колата, плащат ти половин...

Паяк на Оперативна програма " Паркиране и репатриране " се потроши през вчерашния ден и помля кола в центъра на Пловдив. Инцидентът станал малко преди обяд на пресечката на ул. " Янко Сакъзов " с " Елиазер Калев ".

Возилото с марка " Ауди " било паркирано погрешно и привлякло окото на чиновниците на общинското дружество. Паякът почнал да подвига колата, когато внезапно се прекършили носещите му подпори. Така автомобилът пропаднал, а по него били нанесени обилни вреди.

" Направили сме вътрешна инспекция по случая. Установено е, че подемната техника има механически проблем, който е довел до случая. Дошъл е притежателят на колата, поднесени са му извинения. Застрахователи ще поемат нанесените вреди ", оповестиха за " Марица " от пресцентъра на Община Пловдив във връзка на случая. По информация на медията ни развалената кола ще бъде ремонтирана в Германия от притежателя й. Тепърва ще се открива навръх каква стойност са вредите.

Вчера обаче се разбра и за различен сходен случай с паяк, при който пострадалият водач е получил от застрахователната компания два пъти по-малко пари от изхарчените.

Пловдивчанинът Георги Аргиров чака сумата, която е платил за ремонта на своето " Сузуки ", да бъде възобновена. Директорът на Общинското дружество „ Паркиране и репатриране” Ненко Калакунов увери през вчерашния ден след среща със притежателя, че документите ще бъдат прегледани дружно със застрахователя и в случай че има съображение, разликата ще се покрие отчасти или изцяло.

Неприятната преживелица е станала на 20 август.

„ Единствената ми виновност беше, че бях спрял на неуместно място, в нарушаване. Отидох на наказателния паркинг, с цел да платя санкцията и да си прибера колата, и я открих със смачкана предна част, а беше здрава. Служителите на предприятието закараха разваления автомобил при застрахователя на " Пещерско шосе " и си потеглиха, като ме оставиха самичък, без виновност отговорен, да си вземам решение проблема”, описа Аргиров. Той е направил фотоси на разрушената кола.

Застрахователят е описал вредите и съставили протокол, след което притежателят на автомобила трябвало да търси транспорт, с цел да го закара в сервиз - всичко за негова сметка. За ремонта е платил 1300 лв., очаквайки, че ще му покрият на 100 % вредите. Какво е било учудването му, когато схванал, че от застраховката получава едвам 721 лв..

„ За ремонта имам фактури и мога да потвърдя разноските. Мисля, че не е редно и не е заслужено да понасям загуби, откакто други са предизвикали вредите. Може би трябваше да оставя колата и от предприятието да поемат напълно грижите и разноските по ремонта, а не аз да се занимавам с това, без да съм виновен”, смята Георги Аргиров. Той припомня, че за нарушаването при паркирането е платил санкцията от 60 лв., а на всичко от горната страна е получил колата си развалена.

Шефът на Оперативна програма „ Паркиране и репатриране” Ненко Калакунов е бил осведомен за случая. Твърди, че той е станал поради злополука в същия ден, породена не от паяка на предприятието, а от различен участник в придвижването. Но за оценката на застрахователя и действителната цена на ремонта научи от репортера на „ Марица”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР