Павлин Белчев от ГЕРБ е новият кмет на община Баните.

...
Павлин Белчев от ГЕРБ е новият кмет на община Баните.
Коментари Харесай

ГЕРБ спечели в Баните, Изправисе.БГ победи управляващите на вота в село Славовица |

Павлин Белчев от ГЕРБ е новият кмет на община Баните. Изправи се.БГ пък завоюва в плевенското село Славовица, където Галя Игнатова победи претендента на ГЕРБ Георги Георгиев. 

Павлин Белчев събра с близо 1000 гласа повече от претендента на Движение за права и свободи Ферад Емин. На поста градоначалник на Баните Павлин Белчев наследява умрелия си татко – Милен Белчев. С успеха в Баните, ГЕРБ завоюва и в двете общини, където имаше непълен избор. Миналата неделя  над 50% от гласовете в община Мъглиж събра Душо Гавазов от ГЕРБ. Освен в Мъглиж, с триумф на първи тур се поздравиха претендентите на ГЕРБ и в селата Пудрия (община Криводол) и Слънчево (община Аксаково), напомнят от ГЕРБ. 

Браво на Галя Игнатова за извоюваното кметско място в село Славовица, сподели във видеообръщение във Facebook ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ " Мая Манолова. Игнатова е получила 169 гласа, а претендентът на ГЕРБ – 155 гласа. Три от гласовете на претендента на „ Изправи се.БГ " са били зачетени за невалидни. 

На първия тур Игнатова получи 121 гласа, а претендентът на ГЕРБ бе на второ място с 92 гласа. Координаторът на „ Изправи се.БГ " в Плевен Юлиян Ненчев съобщи, че по време на изборния ден е имало редица несъстоятелни тъжби от ГЕРБ, мощен напън върху гласоподавателите и нерегламентирана връзка сред членовете на СИК и претендента за кмет на ГЕРБ, оповестиха Изправисе.БГ. 

Новият кмет на с. Трояново, Община Камено, е Димитър Николов, повдигнат от Инициативен комитет. Той печели изборите с 282 гласа. Вторият претендент за кметския пост бе Галина Христова от ГЕРБ, за която са дали своят вот 231 души.  Избирателната интензивност е близо 50%, а право на избор са имали 1037 души. 

В село Стежарово, община Левски, в конкуренцията участваха Диан Димитров и Пепа Костова. За кмет на кметството е определен Диан Димитров, претендент на Политическа партия Български земеделски народен съюз. За него са дали своят вот 129 гласоподаватели. Вторият участник в балотажа - Пепа Костова, претендент на
Коалиция " Българска социалистическа партия за България ", има поддръжка от 99 гласа. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР