Павел Вълнев заминава за САЩ през 2002 г. Тръгва на

...
Павел Вълнев заминава за САЩ през 2002 г. Тръгва на
Коментари Харесай

Павел Вълнев е най-успелият представител на новата българска...

Павел Вълнев отпътува за Съединени американски щати през 2002 година Тръгва на студентска бригада с 300 $ в джоба и един сак. Има шанс, че е дружно с брат си Румен. Тогава Павел е на 21 години, а Румен - на 19. След бригадата двамата остават в Чикаго, работят като разносвачи на пица, сервитьори, чистачи, контрольори на паркинг, водачи. Решават, че би трябвало да опитат шанса си с бизнес и купуват първия си камион. Влагат всичките си спестявания, само че парите не стигат и се постанова да теглят заем.

Година след година напредват, съблюдават разпоредбите, укрепват финансово, вземат нови заеми и купуват още камиони. След време Вълневи получават зелени карти, а след това и американско поданство.

Днес, 21 години по-късно, ръководят мощен спедиторски бизнес в Чикаго. Притежават 700 камиона и 2000 ремаркета. Компанията им е първа в мощно конкурентна среда. Работи без държавна помощ и политически подкрепи. Имат и други бизнеси в Чикаго, както и на още няколко континента.

Отскоро Павел развива сполучливи вложения в разнообразни страни от Югоизточна Европа. Засега не прави бизнес в родината си. Единственият му опит, обвързван с България, е BITelevision, свободна медия с национално покритие. Телевизията има свръхмодерни студийни комплекси и преносима техника и излъчва по едно и също време от София и Чикаго. Водеща новините е Ралица Василева от CNN. За малко време след основаването си малкия екран е разпозната като медия на 10 милиона българи у нас и по света. Тя заема четвърто място по зрителско доверие, паралелно с медии, в които са вложени милиарди левове, в това число бюджетни пари. Макар и частна, БиАйТелевизия има морала на социална медия, принадлежи на жителите и скоро политико-рекламният картел в България я изолира от рекламни доходи. За да не влезе в незаконни конкубинати и с цел да не изневери на характера си, Павел Вълнев продава Би Ай Ти, а новият й притежател я стопира.

Днес Павел Вълнев е най-големият донор на българската общественост в Чикаго. Той подкрепя без условия българските църкви, българските учебни заведения, танцовите сформира, спортните тимове, културните центрове, фестивалите на родния фолклор и турнета в Америка на български актьори и артисти, сред които Слави Трифонов и Куку-бенд и Шоуто на комиците. Винаги е до хората в радостни и тъжни моменти и постоянно - не на думи.

Павел Вълнев е дясномислещ и дяснодействащ човек. Той носи освен своята отговорност, само че и непрекъснатата грижа за огромната си фамилия, за служащите и специалистите си. Посветен на най-новите технологии и системи за ръководство, той е непрестанен внедрител на модерни удобства за хората, които се трудят в фирмите му. Истински иноватор, той има единствено една антична пристрастеност: за него дадената дума е повече от всеки контракт.

Душата на България и свободата на Америка в едно - това е Павел Вълнев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР