Павел Петков-Павката и Цветозар Славчев-Църо, които бяха обвинени и оправдани

...
Павел Петков-Павката и Цветозар Славчев-Църо, които бяха обвинени и оправдани
Коментари Харесай

Двама оправдани по Наглите осъдиха прокуратурата и на втора инстанция

Павел Петков-Павката и Цветозар Славчев-Църо, които бяха упрекнати и оправдани през 2014 година за присъединяване в групата за отвличания " Наглите ", осъдиха прокуратурата да им заплати по 15 000 лв. обезщетение, съобщи в. " 24 часа ".
Решенията са на апелативна инстанция, а обезщетенията са по-големи, в сравнение с първа инстанция - с 5000 лв., само че много по-малки от желаното.
Искът на Павката е за общо 1,6 млн. лева за имуществени и неимуществени вреди. Той е бил арестуван нелегално 2 години и 4 месеца.
Пред съда някогашната му брачна половинка твърди, че на 22 декември 2009 година спецчастите на Министерство на вътрешните работи нахлули в дома им, разбивайки вратата, с цел да го закопчаят. Казва още, че двете им деца, тогава на 8 и 15 години, са получили стрес поради случилото се, защото Павката бил повален на земята, окован с белезници, а против него е употребен електрошок. Докато бил зад решетките, Петков бил подтиснат, плачел и споделял, че желае да се самоубие. Заради ареста жена му го напуснала и се развели, а в учебно заведение децата му били наричали " Наглите ".
Съдебният състав с ръководител Нели Куцкова приема, че повдигането на обвиняването и задържането са предизвикали на Павката душевни премеждия, неудобства и терзания. Магистратите регистрират и че преди да влезе в ареста, той имал продължителен хепатит C, който зад решетките се влошил. Съдът обаче акцентира, че Павката не е обществена персона, която се употребява с престиж в обществото. Не е оставен без значение и фактът, че против него има 6 влезнали в действие присъди. Първите му са като малолетен от 1990 година.
Църо пък съди прокуратурата за 400 хиляди лв. обезщетение, само че получава 15 000. По делото излиза наяве, че когато бил арестуван, той не поискал майка му да го посещава, с цел да не ѝ стане неприятно.
“Бил обезпокоен, подтиснат, уплашен, измършавял към 40 кг, станал неразговорлив ”, открива правосъден състав на Софийския апелативен съд, отпред с Ася Събева. И прибавя, че поради делото " Наглите " Църо станал асоциален и познатите и приятелите му се отдръпнали. “Вън от това други вреди по делото не са потвърдени ”, споделя съдът.
Магистратите отхвърлят изказванието му, че не можел да си откри непрекъсната работа поради обвиняването. " Не е ясно къде тъкмо е работел той преди покачване на обвиняването ", аргументира се съдът.
Делото " Наглите " завърши дефинитивно през 2014 година. Осъдени и в пандиза са Ивайло Евтимов-Йожи, Прокопий Прокопиев-Културиста, Даниел Димитров-Релето и Любомир Димитров-Гребеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР