Павел Исанбаев, специалист по отслабване в клиниката Bormental в Челябинск,

...
Павел Исанбаев, специалист по отслабване в клиниката Bormental в Челябинск,
Коментари Харесай

Не комбинирайте изварата с ТОВА, става опасна за здравето

Павел Исанбаев , експерт по намаляване в клиниката Bormental в Челябинск, сподели пред РИА Новости с какви артикули е потребно да се смесва изварата и с кои това не е целесъобразно.

" Изварата може да се комбинира с съвсем всяка храна. Въпреки това, огромното количество протеин провокира изразена инсулинова реакция (инсулинът е хормон, който контролира метаболизма на въглехидратите) Това значи, че тялото по-бързо ще усвоява питателните субстанции. Ако добавите мазнини към протеините това ще докара до понижаване на инсулиновия отговор (следователно извара със наличие на мазнини към 9% или извара, смесена със заквасена сметана е по-здравословна от нискомаслената). Тези, които имат проблеми с високите равнища на захарта не би трябвало да комбинират изварата с елементарни въглехидрати като мед или банани ", поучава Исанбаев.

Според специалиста е по-добре към изварата да добавите зеленчуци – целесъобразно червени чушки и да изберете извара с по-високо наличие на мазнини - най-малко 5%. Друг здравословен вид, в случай че харесвате извара е да хапнете порция зеленчуци преди на си намажете филия с деликатеса. Съветът на диетолога е да изберете зеле и моркови – по този начин фибрите в тях ще понижат инсулиновия отговор.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР