Павел Геренски се върна на бял кон като директор на

...
Павел Геренски се върна на бял кон като директор на
Коментари Харесай

Нов шеф на митницата в Пловдив

Павел Геренски се върна на бял кон като шеф на Митница Тракийска. Името му към този момент публично попада и на уеб страницата на Агенцията. Той управляше пловдивската митница от 2014 година до 2018 година, когато против него бе формирано дисциплинарно произвеждане и беше отхвърлен от поста. Временно на шефския стол седна заместникът му Боян Тодоров, а след това другият заместник-директор Александрина Христова – Петрова. През 2020 година точно тя беше посочена от шефа на Агенция Митници Георги Костов като титуляр. За тази служба конкурс не се афишира.

Павел Геренски пък апелира отсраняването от поста си и напълно неотдавна Върховен административен съд се произнесе в негова изгода. Според решението на съда той би трябвало да бъде възобновен на същата позиция и организацията да заплати разноските по делото. Агенция Митници обаче обжалваше с претекст, че „ същата позиция” към този момент не съществува в структурата на ведомството поради промените от 2019 година. Тогава деветте митнически ръководства бяха закрити, а на тяхно място основани пет териториални дирекции.

След измененията под шапката на Митница Тракийска попаднаха митническите бюра Свободна зона- Пловдив, в Казанлък, Пазарджик, Смолян, Карлово, Стара Загора, Свиленград, Кърджали, Хасково и новооткритите Радиново и Интермодален терминал.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР