Павел Александров Специализираният наказателен съд (СНС) отново върна на прокуратурата

...
Павел Александров Специализираният наказателен съд (СНС) отново върна на прокуратурата
Коментари Харесай

Спецсъдът отново върна заради неясноти делото срещу ексшефа на Фонда за лечение на деца


Павел Александров

Специализираният углавен съд (СНС) още веднъж върна на прокуратурата делото против някогашния шеф на Фонда за лекуване на деца Павел Александров и още трима негови подчинени поради неясноти и несъгласия в обвинителния акт. Според съда пропуските в обвиняването биха затруднили делото, в случай че не бъдат отстранени. Така близо две години след шумната акция на ГДБОП във фонда, която беше избрана като “избродирана “ и “оперативно майсторство “, делото против Александров не потегля.

Александров е упрекнат, че е стимулирал останалите трима подсъдими Катерина Котева, Татяна Радева и Станислава Горанова да вземат участие в незаконен сговор за нелегално заграбване и непозволено разходване на средства от бюджета на фонда, за прекачване на отговорности на фонда към НЗОК и за длъжностни закононарушения.

Адвокатите на подсъдимите пледираха, че има основни процесуални нарушавания и правосъдният състав удостовери тази констатация. Специализираната прокуратура ще апелира решението в седемдневен период, разгласи прокурор Ирина Арменова.

" И като човек, и като магистрат - най-скандалното е, че в тази ситуация се касае за лекуване на деца, че са нарушавани правата на децата и правото им да бъдат лекувани по съответен метод, тъй че да бъде обезпечено тяхното лекуване. По делото са извършени разпити на родители, чийто деца са умряли, и несъмнено, освен, че не е прелестно, само че по принцип е доста укоримо държанието на подсъдимите ", сподели тя.

През август предходната година профилираният углавен съд приключи и върна за доразследване делото против Александров, а през февруари тази година определението беше доказано и от второинстанционния апелативен профилиран съд, който върна делото за премахване на неясноти и несъгласия.

Очаквайте детайлности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР