Павел Адамович беше убит с нож по време на благотворително

...
Павел Адамович беше убит с нож по време на благотворително
Коментари Харесай

В памет на кмета на Гданск: Ден на траур в Полша

Павел Адамович беше погубен с нож по време на благотворително събитие

Ден на народен печал е разгласен в Полша в събота. Страната ще уважи паметта на кмета на Гданск. Павел Адамович беше погубен с нож по време на благотворително събитие. Убиецът е 27-годишен рецидивист, излязъл от пандиза преди по-малко от месец.



Адамович ще бъде заровен в събота. Траурната гала ще се състои в църквата " Успение на Пресвета Богородица " в Гданск и ще бъде предавана на екрани, ситуирани на доста места в града. Преди това ковчегът с тленните остатъци ще бъде изложен за поклонение в Европейския център на синдиката " Солидарност ".

След гибелта на кмета, хиляди излязоха по улиците на Гданск, Познан и Варшава, с цел да възпламенят свещ в негова памет и да стачкуват против насилието. От вторник до момента полската полиция арестува минимум 10 души поради апели в обществените медии за убийства и актове на експанзия. Сред арестуваните е и 48-годишен мъж, обвинен, че е отправял закани по телефона против ръководителя на Европейския съвет и някогашен полски министър председател Доналд Туск. / Нова тв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР