Пауза за театъра!, зове Юлиан Вергов. Той казва, че е

...
Пауза за театъра!, зове Юлиан Вергов. Той казва, че е
Коментари Харесай

Актьори зоват: Като на обстрел сме, затворете театрите!

 " Пауза за театъра! ", зове Юлиан Вергов. Той споделя, че е изцяло склонен с Владо Пенев, който преди дни рече: " Редно е да спрем с театъра в миг на пандемия! ". " Театралните артисти са като на обстрел.

" Гръмва " един (от COVID-19 - б.а.), идва идващият. Падат представления поголовно едно след друго. И Владо Пенев е безусловно прав! ", застава зад сътрудника си звездата на Народния спектакъл, дребния и огромния екран.

" Битува едно мнение напоследък, което е извънредно неприятно - че видиш ли, актьорите се опасяват и се отхвърлят. Да, има боязън, тъй като всеки се тормози за здравето си и здравето на околните си. Но познавам и доста сътрудници, които са играли макар гибелта на околните си и в сложни моменти, тъй че да се приказва просто за " боязън и отричане " от страна на актьорите е некрасиво " - споделя Юлиан.

Иначе Вергов е оптимист за бъдещето на театъра и съгласно него в актуалната обстановка ще се родят доста нови хрумвания, които след това ще бъдат осъществени, написа " ".

" В България има крещяща липса на просвета ", твърди Вергов и споделя, че чака с неспокойствие обстановката да се възстановява, с цел да са цялостни още веднъж театралните салони. " Имам потребността от силата на целия салон, не от фенове през ред или на 30% потенциал от залата. Това ми липсва ", споделя Вергов.

На мнение, че би трябвало да изчакаме малко с театъра, е и Явор Гърдев, който обръща внимание на това, че в другите страни залите на Мелпомена са затворени.

" Актьорите играят със личните си страсти, в случай че страхът стане водещата, всички останали ще бъдат потиснати и това, което те вършат, няма да бъде качествено. На сцената актьорите са напълно незащитени и когато усещат, че играят на съветска рулетка със здравето и здравето на околните си, усещат терор ", споделя именитият режисьор.

Неговият сътрудник Стайко Мурджев също е на мнение, че би трябвало да се направи пауза:

" Лично аз всеки ден, преди да отида на подготовка, се апелирам да отворя фейсбук и да видя, че театрите са затворени. Имам възприятието, че играем на гоненица и като че ли покриваме някакъв норматив кой по-добре ще се скрие от вируса, а не какъв брой положително или свястно зрелище ще направи ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР