Паундът ще има звездна година и в края на 2018-а

...
Паундът ще има звездна година и в края на 2018-а
Коментари Харесай

ING: Паундът ще поскъпне и ще скочи до най-високото си ниво отпреди вота за Брекзит

Паундът ще има звездна година и в края на 2018-а може да доближи по-високо равнище от това директно преди референдума за " Брекзит " през 2016 година. Това счита специалистът от холандската банка ING Вирадж Пател.

Комбинация от разнообразни фактори може да трансформира английската валута в най-предпочитаната измежду главните в идващите 12 месеца. Прогнозите са, че тя ще нарастне с най-малко 11% от сегашните си равнища.

Ако тези упования се осъществен, то тя ще стигне най-високото си равнище от референдума за " Брезкит " и даже ще бъде с към 3,5% по-скъпа от нивото си ден преди вота.

" Прогнозираме, че ще има непоклатимост към 1,40 $ за паунд, а в допълнение намаляване на $ може да изтласка курса до 1,50 $ за паунд ", изяснява още специалистът.

Пател е на мнение, че в случай че Европейския съюз (ЕС) и Англия съумеят да реализират преходно съглашение по " Брекзит " при започване на тази година, а стопанската система на Острова се показа добре, 2018-а ще бъде добра за валутата.

" Смятам, че паундът може да бъде най-големият печеливш от лимитираната политическа неустановеност най-малко в началните месеци на годината ", добавя той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР