Паулу Коелю е световноизвестен бразилски писател, роден на 24 август

...
Паулу Коелю е световноизвестен бразилски писател, роден на 24 август
Коментари Харесай

50 вдъхновяващи цитата за живота от Паулу Коелю

Паулу Коелю е знаменит бразилски публицист, роден на 24 август 1947г. в Рио де Жанейро. Неговите родители са Алисия - ревностна католичка и Педру Коелю - бележит инженер. Учи в локално учебно заведение, където се ражда и любовта към писането и поезията. Неодобрението на родителите му го отблъсква от тях, развивайки у Паулу непокорен дух. През 1972г. стартира да написа текстове на песни, носейки му положителни приходи. Започва работа в звукозаписна компания, достигайки до поста на живописен шеф, само че бива изненадващо уволнен през 1978г. Малко по-късно се среща със остарялата си позната Кристина, за която се оженва. Започват да пътуват из Европа, където вярата му към Бог се възстановява още веднъж и взема решение да извърви " Пътя на Сантяго " - близо 800 километров път сред Франция и Испания, който се извървява пешком от другите поклонници, вървели по този път от хилядолетия.
Малко по-късно събитие написва първата си книга " Дневникът на един маг " описвайки претърпяното по пътя. Книгата " Алхимикът " написана през 1988г. претърпява страховит триумф и 14 години по-късно е оповестена за най-продаваната книга на португалски език на всички времена. В годините по-късно Паулу Коелю продължава да издава нови книги и продава над 50 милиона копия от книгите си, които са преведени на повече от 56 езика, в над 150 страни.

Цитати от Паулу Коелю 1. „ Никога не се обяснявайте. Приятелите ви няма да се нуждаят от това. Хейтърите ще продължат да ненавиждат, тъй като те ненавиждат и себе си. “ 
2. " Има единствено едно нещо, което прави една фантазия невъзможна за реализиране: Страхът от неуспех. "
3. „ Трябва да поемате опасности. Ще разберем изцяло чудото на живота единствено когато допуснем непредвиденото да се случи. "  
4. " Всяка пренебрегната благословия става проклинание. "  
5. " Колкото по-бурна е бурята, толкоз по-бързо минава. "  
6. " Всеки има креативен капацитет и от момента, в който можете да го изразите, можете да започнете да променяте света. "  
7. „ Бъдете смели. Поемайте опасности. Нищо не може да замести опита. "  
8. „ Когато сте въодушевени от това, което вършиме, чувствате тази позитивна сила. Много е просто. "  
9. „ Когато желаете нещо, цялата Вселена се заговорва, с цел да ви помогне да го постигнете. “ 
10. " Давиш се не като паднеш в реката, а като останеш потънал в нея. "  
11. „ Кажете на сърцето си, че страхът от страданието е по-лош от самото страдалчество. И нито едно сърце в никакъв случай не е страдало, когато потегля да търси фантазията си. "  
12. „ Колкото повече сте в естетика със себе си, толкоз по-радостни сте и по-верни сте. Вярата не е да те изключва от действителността - тя те свързва с действителността. “ 
13. „ Всеки ден е друг, всеки ден носи свое лично знамение. Просто би трябвало да обърнете внимание на това знамение. "  
14. „ Ти постоянно учиш. Проблемът е, че от време на време спираш и мислиш, че разбираш света. Това не е вярно. Светът постоянно се движи. Никога не достигате до такава степен, че можете да спрете да полагате старания. "  
15. „ Не споделям, че любовта постоянно те води на небето. Животът ви може да се трансформира в призрачен сън. Но това споделя, че си коства да поемете риск. "  
16. " Ако започнете с заричане за това, което даже още нямате, ще загубите желанието си да работите за постигането му. "  
17. „ Когато се стремим да станем по-добри, всичко към нас също става по-добро. “ 
18. „ Животът има метод да тества волята на човек - или като няма да се случи нищо въобще, или като всичко се случи едновременно. “ 
19. „ Един ден ще се разсъните и няма да има повече време да вършиме нещата, които постоянно сте желали. Направете го в този момент. "  
20. „ Ако желаете да постигнете триумф, би трябвало да спазвате едно предписание - в никакъв случай не лъжете себе си. “ 
21. „ Актът да открием кои сме, ще ни принуди да приемем, че можем да отидем по-далеч, в сравнение с си мислим. “
22. „ Тайната на живота е да падаш седем пъти и да ставаш осем пъти. “ 
23. „ Не губете времето си с пояснения, хората чуват единствено това, което желаят да чуят. “ 
24. „ Не се поддавайте на страховете си. Ако го извършите, няма да можете да говорите със сърцето си. "  
25. „ Когато повторите неточност, тя към този момент не е неточност: това е решение. “ 

26. „ Хората са способни когато и да е на живота си да вършат това, за което мечтаят. “ 
27. „ Изглежда, че всеки има ясна визия за това по какъв начин другите хора би трябвало да водят живота си, само че никой за неговия личен. “
28. „ Когато намерите пътя си, не би трябвало да се страхувате. Трябва да имате задоволително храброст, с цел да допускате неточности. Разочарованието, провалянето и отчаянието са инструментите, които Бог употребява, с цел да ни покаже пътя. “
29. „ Това, което вършиме в сегашното, ще откупи предишното и по този метод ще промени бъдещето. “ 
30. „ Светът се трансформира с вашия образец, а не от вашето мнение. “
31. „ Простите неща са и най-необикновените неща и единствено мъдрите могат да ги видят. “ 
32. „ Мога да избера или да бъда жертва на света, или авантюрист в търсене на богатство. Всичко е въпрос на това по какъв начин виждам живота си. "  
33. " Блажени са тези, които не се опасяват от усамотение, които не се опасяват от личната си компания, които не постоянно обезверено търсят нещо, което да създадат, нещо, с което да се забавляват, нещо да преценяват. "
34. „ Когато минимум го чакаме, животът ни слага предизвикателство да изпробваме своята храброст и подготвеност за промяна; в подобен миг няма смисъл да се преструваме, че нищо не се е случило или да кажем, че към момента не сме подготвени. Предизвикателството няма да чака. Животът не гледа обратно. Една седмица е повече от задоволително време, с цел да решим дали да приемем или не ориста си. “ 
35. „ Никога не можем да съдим за живота на другите, тъй като всеки човек знае единствено личната си болежка и отвод. Едно е да чувстваш, че си на верния път, само че е друго да мислиш, че твоят е единственият път. "  
36. „ Нищо в света в никакъв случай не е изцяло неправилно. Дори спрян часовник е верен два пъти дневно. "  
37. „ Хората в никакъв случай не научават нищо, като им се споделя, те би трябвало да открият сами. “ 
38. „ Вие сте това, в което вярвате, че сте. “
39. „ Какво е преподавател? Ще ви кажа: Не някой учи нещо, а някой, който въодушевява ученика да даде всичко от себе си, с цел да открие това, което към този момент знае. "  
40. „ Когато някой си тръгне, това е тъй като някой различен е на път да дойде. “ 
41. „ Животът е прекомерно къс или прекомерно дълъг, с цел да си разреша лукса да го изживея толкоз зле. “ 
42. „ Има моменти, когато неприятности навлизат в живота ни и не можем да създадем нищо, с цел да ги избегнем. Но те са там с причина. Едва когато ги преодолеем, ще разберем за какво са били там. “ 
43. „ Никой не губи никого, тъй като никой не има никого. Това е същинското прекарване на свободата: Да имаш най-важното нещо на света, без да го притежаваш. "
44. „ Не пребивавам нито в предишното си, нито в бъдещето си. Интересувам се единствено от сегашното. Ако постоянно можете да се концентрирате върху сегашното, ще бъдете благополучен човек. Животът ще бъде празненство за вас, величествен фестивал, тъй като животът е моментът, в който живеем в този момент. "  
45. " Ако сте задоволително смели да се сбогувате, животът ще ви възнагради с ново здравей. "  
46. ​​ " Всичко, което би трябвало да извършите, е да обърнете внимание: Уроците постоянно идват, когато сте подготвени. "  
47. „ Живейте същински и прощавайте бързо. “
48. „ Никога няма да можете да избягате от сърцето си. Така че е по-добре да слушате какво има да каже. "  
49. „ Щастието е нещо, което се развъжда, когато се раздели. “ 
50. „ Каквото и да решите да извършите, уверете се, че ви прави щастливи. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР