Паула Бадоса върви все по-уверено към защита на титлата си

...
Паула Бадоса върви все по-уверено към защита на титлата си
Коментари Харесай

По шампионски: Бадоса надигра Кудерметова и ще спори за място на финала в ИУ!

Паула Бадоса върви все по-уверено към отбрана на купата си на кортовете в Индиън Уелс. Испанката се оправя брилянтно в качеството си да усъвършенства своята игра с всеки минал дуел. В среща за място на полуфиналите международната номер 7 се изправи против Вероника Кудерметова, която на собствен ред записва доста положителни резултати през тази седмица в Калифорния. Действащата шампионка закупи надзор на корта при започване на мача, който не изпусна нито за момент, варираше с ударите от репертоара си, сервираше чудесно и справедливо се поздрави с успеха след 6:3 6:2. В конфликт за място на финала Бадоса ще срещне Мария Сакари, която по-рано през днешния ден надделя Елена Рибакина.

Още в първите минути се създаваше убеждението, че испанката стои по-добре в разиграванията, което бе подпечатано със подобаващ пробив след мощна игра на ретур. Световната номер 7 резервира мощното равнище в началния си удар от предходните дуели и го използваше ловко, с цел да печели лесни точки, като не даваше нищо безплатно на съперничката си. Шампионката съумя да поддържа висок % на първи сервис, с което затрудняваше в допълнение рускинята и изцяло закономерно записа откриващия сет на сметката си.

С всяка последваща точка увереността в ударите на петата сложена се покачваше, което донесе нов късмет за пробив, от който се възползва, с цел да вземе преднина на старта на втората част. Безгрешната игра от страна на настоящата шампионка се оказа прекомерно висока топка за Кудерметова, която още веднъж съобщи подаването си, с цел да може минути по-късно Бадоса да увековечи десетата си поредна победа в Калифорния, продължавайки към полуфиналите в конкуренцията.

Perfection from Paula
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР