Пътят за Триград остава затворен вече трета седмица - причината

...
Пътят за Триград остава затворен вече трета седмица - причината
Коментари Харесай

Ремонтът на пътя за Триград може да започне най-рано след седмица

Пътят за Триград остава затворен към този момент трета седмица - повода пропадналия път в резултат на тежките порои от декември.

Вчера беше затруднено и напредването и в сектора Наречен - Бачково, където се образува голяма запушалка от коли. Много хора се прибираха от зимните курорти, а паднала скална маса затрудняваше в допълнение придвижването. Днес няма проблеми по трасето, а пътят е разчистен, откри инспекция на Българска национална телевизия. Температурите са позитивни и няма заледявания по пътиащта, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ". В по-ниските места и по поречието на реките имаше гъсти мъгли рано тази заран.

Вече трета седмица остава затворен пътят за Триград.

Това сложи на тестване искащите да посрещнат новогодишните празници в курортната дестинация, описа Радост Караиванова, гражданин на вилното населено място.



Собствениците на хотели проведоха превозването на туристите, които оставяха колите си в зоната на срутения път и продължаваха към Триград пешком, а по-късно с джипове на домакините си.



" Изпратихме доскоро последните си туристи, бяха чужденци, единствено за една нощувка след Нова година. Основната група с туристи бяха за три дни тук и през вчерашния ден ги извозихме. В самото село мисля, че все още са останали единици, напълно малко туристи. Проверихме, видяхме, не може да се работи в такива условия, оттук-нататък няма да одобряваме турсити, тъй като това е несъответстващо ", съобщи Радост Караиванова.

" Имаме уверението от Министерството да се провиснал средства за планиране за напълно нова рехабилитация на сектора Тешел- Кестен и за планиране и за финансиране ", сподели Митко Чолаков.

От Областната администрация на Смолян потвърдиха, че през тази седмица ще внесат в Комисията по бедствия и повреди план за частична реорганизация на двата пропаднали сектора по пътя за Триград. Подсигурено е финансирането за тях в размер на 800 хиляди лв.. Очаква се работата да стартира незабавно щом планът бъде утвърден, само че това може да стане най-рано след седмица.

Надеждите на локалните хора е да стартира цялостната реорганизация по пътя Девин-Триград.

Подробности вижте в директното включване на Росица Колева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР