Пътят за бързо навлизане на 5G комуникациите в България вече

...
Пътят за бързо навлизане на 5G комуникациите в България вече
Коментари Харесай

КРС разпредели на търг 5G честоти на трите телекома


Пътят за бързо нахлуване на 5G връзките в България към този момент е необятно отворен
(снимка: CC0 Public Domain)

Комисията за контролиране на известията завърши през днешния ден процедурата по търга с скрито наддаване за издаване на позволения за прилагане на радиочестотен набор в обсег 3,6GHz за потребностите на новите наземни 5 G мрежи.

Търгът завърши с систематизиране на планувания радиочестотен запас на тримата участници в търга, според разпоредбите на тръжната процедура и препоръчаните от участниците предложения. КРС издаде три позволения за прилагане на спектъра в обсег 3,6 GHz с национално покритие за период от 20 години:

Общата сума, която трите предприятия участници в търга се планува да заплатят за прилагане на предоставените честоти е 13 400 000 лева, прецизираха от КРС.
още по тематиката
Радиочестотният набор в обсег 3,6 GHz ще се употребява за реализиране на електронни известия посредством наземна мрежа, която разрешава даване на електронни съобщителни услуги (режим на работа TDD) с национално покритие.

„ Направихме най-голяма инвестиция в лиценз, с цел да си подсигуряваме лентата 3600-3700 MHz. Нашата 5G мрежа работи на нея от самия си старт, което значи, че с тази инвестиция имаме потенциал да предложим първокласни търговски 5G услуги в най-кратки периоди ”, разяснява Александър Димитров, основен изпълнителен шеф на А1 България.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР