Пътят Царево-Резово вече е проходим за леки коли. Отсечката остана

...
Пътят Царево-Резово вече е проходим за леки коли. Отсечката остана
Коментари Харесай

Пътят Царево-Резово вече е проходим за автомобили

Пътят Царево-Резово към този момент е пристъпен за леки коли. Отсечката остана затворена съвсем денонощие, тъй като р. Велека излезе от коритото си.

Синеморец и Резово останаха откъснати от света. На места дълбочината на водата, която залива пътя, стига до 60 сантиметра.

Силните води на реката пробиха пясъчната коса, отпушиха устието й и не се наложи намесата на сапьори и взривни дейности. Рибари нощес са спасявали лодките си.
Морето край Синеморец почерня от калните наноси, довлечени от река Велека.

На места падналите превалявания са 140 литра на квадратен метър. „ Водата идва от Малко Търново, от село Кости, където се получават огромни наводнения, въобще в турска Странджа доста дъжд е имало и това всичко идва при нас, би трябвало да се влее в морето, устието нощес беше запушено”, сподели Костадин Диков, кмет на с. Синеморец.

В царевското село Кости са наводнени 15 къщи и 30-40 души са били евакуирани.

„ В момента водата се отдръпва, обаче са наводнени помпените станции и нямат питейна вода, застрашени са от водоподаване и там ни следва да отидем, с цел да оценим какви са вредите “, уточни Златин Димов, гл. контрольор Опазване публичния ред към Община Царево.

Щетите от водата, която е заляла приземните етажи на жилищните здания и дворовете занапред ще се откриват.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР