Пътят след Храбрино на разклона за Бойково остава без пътна

...
Пътят след Храбрино на разклона за Бойково остава без пътна
Коментари Харесай

Без пътна маркировка преди Бойково, преминаването по тъмно – на ваша отговорност

Пътят след Храбрино на разклона за Бойково остава без пътна маркировка. В тъмната част от денонощието минаването по пътя е въпрос на шанс – неприятното положение на настилката и съществуването на завои са сериозна причина за случай. За това алармира четец на TrafficNews .
Прочетете още
„ Вечер прекосяваме на магия. Няма никаква маркировка, това е балкански път с доста завои. Районът е обичана дестинация за пловдивчани, тъй като е покрай града и доста хора имат вили в селцата. Това прави пътя още по-натоварен. Често падат мъгли, а когато вали видимостта става още по-намалена. Пътят не е осветлен по никакъв метод. Това е извънредно безконтролно, във всеки един миг може да стане случай ”, разяснява той.

Репортер на медията ни се свърза с инж. Кузев от АПИ. Той изясни, че е получен сигнал за този проблем, само че се чака да се освободят средства, с цел да се постави маркировка на сектора. По негови думи, това би трябвало да се случи до края на годината.

Припомняме, че ремонтът на пътя, водещ в посока обичаните на пловдивчани родопските села Дедово, Бойково, Ситово и Лилково започва през 2021 година. Трасето от години беше в доста неприятно положение, като най-критичен бе секторът на изхода на село Храбрино. Там асфалт съвсем липсваше, пътят беше пропаднал, на големи дупки, талази и неравности.

След доста забавяния към днешна дата секторът е ремонтиран и асфалтиран, само че не е приключен.

„ В момента сме пуснали мнение до „ Институт по пътища и мостове ”. Чакаме отговор от тях, защото в процеса на осъществяване на ремонта се получиха доста нередности. След като се откри какви тъкмо са те и се отстранен, следва довършителна работа – слагане на пътна маркировка ”, добави инж. Кузев.

Краен период за довеждане докрай на плана към момента няма. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР