Пътят Шумен-Русе е отворен за движение, започват да се пускат

...
Пътят Шумен-Русе е отворен за движение, започват да се пускат
Коментари Харесай

Отвориха пътя Шумен-Русе, спасени са хора, закъсали с коли в преспите

Пътят Шумен-Русе е отворен за придвижване, стартират да се пускат поетапно колите, заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Ася Йорданова. От полицията приканват водачите да карат деликатно и да потеглят на път, откакто се срещнат с настоящата пътна конюнктура.

Йорданова осведоми още, че избавителните дейностите на екипите на Регионалната дирекции " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Шумен по евакуация на закъсали по пътищата в региона Шумен коли не престават.

В оперативната дежурна част са признати нови сигнали за закъсали четири автомобила край новопазарското село Мировци. Пътят е с навявания, основана е организация за почистването му, с цел да могат избавителните екипи да стигнат до нуждаещите се от евакуация хора, и да им оказват помощ.

Единият от закъсалите избавителни екипи сред село Хърсово и Никола Козлево към този момент е освободен. Екипът е съумял да доближи и до бус, в който са пътували хора и са закъсали в снежните преспи. Всички са евакуирани и откарани благодарение на тежка техника в кметството на село Хърсово, където им е обезпечена топлота и храна, уточни Йорданова.

По думите ѝ все още няма данни за други закъсали в региона коли. Комуникацията е извънредно сложна заради липса на обсег на някои от мобилните оператори. Поради дублиращите се сигнали оперативните дежурни прозвъняват всички, които са подали информация, че бедстват. Към момента няма такива, които не са евакуирани. Все още остават блокирани два екипа на РДПБЗН- Шумен, добави Ася Йорданова пред Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР