Пътят Русе – Бяла не е в много добро състояние

...
Пътят Русе – Бяла не е в много добро състояние
Коментари Харесай

Шишков: Единственото спасение за пътя Русе – Бяла е изграждането на магистрала


Пътят Русе – Бяла не е в доста положително положение и единственото избавление е построяването на автомагистрала. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството по време на парламентарния надзор. Той отговори на въпрос от народния представител Димитър Недялков по отношение на положението на сектора.

Колкото и да се стараят компаниите да поддържат пътя в положително положение, проблеми с сигурността ще има, сподели министър. Сега даваме пари да кърпим пътищата, само че потокът от коли, който се движи по тях, е толкоз огромен, че ги унищожава извънредно бързо, сподели министърът. Той изреди в детайли всички ремонтни действия, осъществени през последната година сред Русе и Бяла.

Димитър Недялков уточни, че нощем и при дъжд не се вижда никаква маркировка на доста места на пътния сектор сред двата града.

За ремонтите на пътищата в страната има няколко казуса. Това, което може да направи Агенция " Пътна инфраструктура ", е да поправя мантинелите по пътя и да разпореди техния ремонт, сподели министър Шишков в отговор на въпрос на народния представител Албена Върбанова по отношение на главен ремонт на пътя Генерал Тошево - Граничен контролно-пропускателен пункт " Кардам ".

Знаете, че ние нямахме контракти за пътно поддържане и за поддръжка на маркировките. Проблемите бяха чисто правни и се надяваме бързо да ги решим. Министърът прикани пътните компании да не апелират процедурите за публични поръчки, с цел да могат да се създадат ремонтите на пътищата.

Бюджетът за ремонт на пътищата в страната е стеснен и би трябвало да намерим метод по какъв начин да решим казуса. Ще желая информация от Агенция " Пътна инфраструктура " за положението на всички пътища в България. Така ще разберем какъв брой пари са ни нужни, тъй като пътищата ни са в извънредно неприятно положение, сподели министър Шишков в отговор на въпрос на депутата Марио Рангелов по отношение на ремонт на пътища в Плевенско.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР