Пътят Пловдив - Асеновград ще бъде шестлентов, по него ще

...
Пътят Пловдив - Асеновград ще бъде шестлентов, по него ще
Коментари Харесай

Борисов: Пътят Пловдив - Асенвоград ще бъде шестлентов, ще има и отклонение към летището

Пътят Пловдив - Асеновград ще бъде шестлентов, по него ще има още един възел за летище " Пловдив ". Това сподели в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов, който е в града да инспектира строително-монтажните работи по разширението на републиканския път, съобщи „ Фокус ".

„ Това е най-натовареният път след Орлов мост ", сподели Борисов. По думите му в плана за пътя не са маркирани локали, които да извеждат придвижването до земеделските земи и до фирмите, които се намират по този път.

" Накарах им се за това, че не са планувани локалите, с които пътят ще стане шестлентов, а и преноса ще се води по-бързо ", сподели Борисов.

„ Ще бъде изработен и пети възел, който да води за летището. Този възел би трябвало да се направи наложително, защото Пловдив се развива доста бързо ", сподели министър председателят и напомни, че този път щеше да стане доста по-бързо, само че две години са изгубени в обжалвания.

В тази връзка той прикани за спор за промени в Закона за публичните поръчки, които да доведат до прекъсване на безкрайните обжалвания. Отсечката е известна като „ пътя на гибелта ".

„ Не съм удовлетворен от това, че две години гинаха хора тук поради тези безумни обжалвания на публични поръчки. Този път към този момент щеше да е подготвен. От компании - щатни обжалвателки, към този момент две години не можем да стартираме обходите на Поморие и Ахелой. Тол-системата - две години... Сега желаеме нови влакове, нови мотриси да купим, ами те ще апелират най-малко две години! На Кресна не престават да гинат хора ", разяснява министър-председателят и прикани за публичен спор по тематиката.

Премиерът изрази очакване хората в района да получат хубаво и несъмнено оборудване, откакто го чакат към този момент 30 години. Според компанията реализатор разширението на пътя ще е готово през септември 2018 година
Регионалният министър Николай Нанков уточни, че кметовете на трите общини приготвят геологическите основи, а министерството ще проектира и локали на пътния сектор, които не са били планувани в първичния план. Той заяви още, че се приготвя и план за кръгово придвижване, което в дълготраен вид да бъде преобразувано в пътен възел. Самото уголемение на пътя до габаритите на автомагистрала се заплаща със средства по Оперативна програма „ Региони в напредък ", до момента в който локалите, и кръговото ще се заплащат от бюджета на АПИ, изясни още министърът.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР