Пътят от Видин до Ботевград ще струва 1,6 млрд. лв.,

...
Пътят от Видин до Ботевград ще струва 1,6 млрд. лв.,
Коментари Харесай

Пътят от Видин до Ботевград ще струва 1,6 млрд. лв., проходът „Петрохан“ се подготвя за концесия


Пътят от Видин до Ботевград ще коства 1,6 милиарда лева, като средствата ще бъдат набавени през системата за тол такси. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройство Николай Нанков по време на съвещанието на държавното управление.
По думите му, най-оптимистичният вид е пътят да е подготвен до декември 2020 година Финансовият запас от 1,6 милиарда лв. не е плануван в бюджета на районното министерство, само че ще бъде обезпечен на база на приходите от бъдещата система за тол такси и електронни винетки.

От своя страна министър председателят Борисов разяснява, че прохода Петрохан ще бъде квалифициран за предоставяне на концесия.
За прохода Петрохан не можем да обещаем държавни пари, страната го приготвя за концесия, сподели министър-председателят.
.
„ На срещата, която направихме с сътрудниците за Петрохан, сме се разбрали – страната го приготвя за концесия. Тъй като 1,6 милиарда ще отидат за пътя Видин – Ботевград, тунелът няма финансово-икономическа аргументация все още, сме се разбрали да го предлагаме на вложители, които идват в България. Държавни пари сега не можем да обещаем, можем да обещаем всички процедури, които все още вървят, и да кажем: „ Ето ви го, подготвен е за концесиониране “, и да създадем опит за обществено частно партньорство “, сподели още Борисов, представен от организация Фокус.
„ Благодаря на всички, които бяха на срещата, тъй като това е наш приоритет и желаеме да си го създадем. 800 хиляди камиона минават по този път. Така че стягайте се, неслучайно и при тол системата имаше гневна опозиция, тъй като по 1,5 млн. лева губим дневно, вместо да ги даваме един ден на Видин, един ден на Враца, един ден на Монтана “, разяснява Борисов.
Вицепремиерът Валери Симеонов посочи, че тези планове са заложени в програмата на съдружното държавно управление. „ Не става въпрос за гасене на пожари, те са заложени и ще бъдат осъществени “, сподели той.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР