Пътят от София за Берковица и Монтана през старопланинския проход

...
Пътят от София за Берковица и Монтана през старопланинския проход
Коментари Харесай

Петрохан остава затворен, 11 села в Монтанско са без ток

Пътят от София за Берковица и Монтана през старопланинския проход Петрохан остава затворен за придвижване и в двете направления и през днешния ден, заяви регионалният шеф на Монтана Росен Белчев.

Разчистването на шосето продължава, като в него вземат участие пожарникари и спасители от Монтана, лесничеи от горските стопанства в региона и чиновници на пътно-поддържащата компания. Поради обледяване на стволове и клонове на пътя непрекъснато падат нови дървета и това прави невероятно прекосяването на коли по него, посочи Белчев. Той напомни, че за пътуващите от Монтана и Берковица към София и назад са вероятни други два маршрута – през Искърското дефиле и през прохода " Витиня " по автомагистрала " Хемус ".

Другият затворен до неотдавна път в Монтанско от Берковица до хижа " Ком " в Стара планина към този момент е отворен и е пристъпен при зимни условия. Всички останали пътища в района са почистени и опесъчени и са проходими.

Към момента без ток са 11 села в общините Чипровци, Берковица и Вършец. Броят им е доста по-малък от през вчерашния ден, като екипите непрекъснато работят на терен за премахване на повреди по далекопроводите, породени от тежкия влажен сняг и от обледяване на жиците, посочи регионалният шеф на Монтана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР