Пътят на дипломацията не е затворен. Тази позиция изрази военният

...
Пътят на дипломацията не е затворен. Тази позиция изрази военният
Коментари Харесай

Стефан Янев: Нито Путин, нито НАТО затварят вратата на дипломацията

Пътят на дипломацията не е затворен. Тази позиция изрази военният министър Стефан Янев пред медиите след засекретеното съвещание на Народно събрание, откакто бе изслушан в Народното събрание за войната в Украйна.

Имаме сериозен въоръжен спор, посочи той. Тази вечер следва Европейски съвет, а на следващия ден ще се проведат две срещи на НАТО. Важното, по думите му, е страните членки на Алианса да не бъдат наранени като се осъжда, протичащото се на територията на Украйна.

Нарочно не приказваме с войнствена изразителност , изясни министър Янев. Припомняме, че сходно изявление направи военният министър преди няколко седмици - предложи да не се четат медиите.

Нито НАТО, нито Путин, по мнението му , затваряли вратата за дипломация. В един миг дейните дейности ще свършат, ще има потребност още веднъж от дипломация, посочи той като се надява обстановката да се омиротвори, когато това е допустимо.

Пряка опасност за страната ни няма, акцентира военният министър. Все отново съществуват опасности от стопански ограничения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР