Пътят на България е отдавна очертан - поглед на Запад,

...
Пътят на България е отдавна очертан - поглед на Запад,
Коментари Харесай

Стига страшилки, има надежда, призова Иванов

Пътят на България е от дълго време обрисуван - взор на Запад, а политическата класа би трябвало да се води не от упованията за рецесии, а от вярата и визията за развиване на страната. Това бе акцентът от декларацията на съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов при започване на новата парламентарна сесия в първия ден на 2023 година.

" Кризи има, доста се споделя за тях, само че не мисля, че пътят напред, от който България има потребност, може да е път, който можем да извървим единствено водени от боязън, плашене и дезориентация. Трябва да се каже и за опциите, в реда на нещата е да кажем и за друго - за вярата. Пред България не е тази описвана бездна - изчезваме, до 10 години няма да ни има. Това са все безотговорни страшилки, на които, в случай че се поддадем, те може да се трансфорат в самосбъдващо се предсказване. Трябва ни самочувствие и посока " , изпълнен с оптимизъм бе водачът на " градската десница ".

" Изборът на България е изработен ясно още през Възраждането от бащите и майките на българската нация - че желаят България с европейски стандарт. Българските жители вършат всекидневно този избор, когато напущат страната, би трябвало да си зададем въпроса къде отиват - белким в Беларус, в Северна Корея или в Руската федерация? Отиват в развитите страни. Да, моделът на развиване има своите проблеми, по тази причина ние би трябвало да имаме наш, български модел. Но изборът на българските жители от генерации е еднакъв ", акцентира Иванов.
 Костадинов вижда пълзяща окупация на страната
Костадинов вижда пълзяща окупация на страната

Българското общество не има вяра в бъдещето на страната, притеснява се Костадинов

Огромна промяна в световен мащаб в стопански и обществен проект се случва все още, а в случай че България не успее да да се включи в този преход, то ще бъде сложена за следващ път в позицията на догонващ, добави той.

И предвид на това е от голямо значение сформирането на постоянно държавно управление, счита Христо Иванов. " И това е една от аргументите да кажем " да ", този парламент би трябвало да излъчи постоянно държавно управление. И то не каквото и да е, а такова, което да води страната в тази промяна, което да прави промени, които да стъпват на ясна стратегия. "

Иванов преповтори и главните цели, които групировката му ще продължи да пази - помощта за Украйна, енергийна самостоятелност от Русия, правосъдна промяна и промяна в правоохранителните органи, участие в Шенген и еврозоната.
 Христо Иванов: Вторият мандат дава късмет за постоянно държавно управление
Христо Иванов: Вторият мандат дава късмет за постоянно държавно управление

Той прикани ГЕРБ и Движение за права и свободи да се включат в диалозите с Политическа партия за сформиране на кабинет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР