Пътят към Рилския манастир ще остане затворен поне до спиране

...
Пътят към Рилския манастир ще остане затворен поне до спиране
Коментари Харесай

Пътят за Рилския манастир ще остане затворен поне до спиране на валежите

Пътят към Рилския манастир ще остане затворен най-малко до прекъсване на преваляванията. Това оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството в неделя.

През това време през него, през светлата част на денонощието, ще могат да минават единствено духовенството и личният състав на манастира. За задачата ще бъде сложена светофарна уредба със сигналист, който ще я командва. Наблюдение ще бъде осъществявано до момента в който скатът не бъде укрепен 100 %.

Това е станало ясно по време на ревизия на заместник-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, прецизират от министерството. Днес той е бил на мястото на огромното срутище, което се задейства вследствие на интензивните превалявания през последните дни и затвори пътя от Кочериново към Рилския манастир. Нанков е направил инспекция на работата по почистване на падналата скална маса дружно с Иван Досев - член на УС на Агенция " Пътна инфраструктура ", изпълнителният шеф на " Автомагистрали " ЕАД Стоян Беличев и проф. Николай Жечев - архитект на обекта.

Рилският манастир и пътят до него бяха навестени от премиера Бойко Борисов в края на предходната година. Тогава той разгласи, че с близо 6 млн. лева е било приключено укрепването на срутището по пътя за манастира.

Сега следва дотъкмяване на строително-монтажни работи, измежду които и анкериране. Изградената стена е поела огромна част от провалите от активизиралия се срутищен развой. Изпълнила е предназначението си да предотврати доста тежко компрометиране на пътния сектор и срутване на земна маса, която да затвори пътя за Рилския манастир за най-малко половин година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР