Пътят към най-големия пристанищен терминал в България – Варна-Запад, е

...
Пътят към най-големия пристанищен терминал в България – Варна-Запад, е
Коментари Харесай

Пътят към пристанище Варна-Запад е в критично състояние

Пътят към най-големия пристанищен терминал в България – Варна-Запад, е в сериозно положение. Отсечката, която е с дължина към километър и половина, е осеяна с големи дупки, някои от които са с дълбочина над 30 см. Лошото положение на пътя основава сериозна заплаха за преминаващите по него тежкотоварни камиони, които би трябвало да стигнат до терминала.

Отсечката е доста натоварена, всеки ден по нея минават десетки камиони с товари. Това е и единственият път, по който чиновниците на терминала могат да стигнат до работните си места.

На доста места асфалтът се рони и има огромни пукнатини. Миналата година чиновници на пристанище Варна-Запад излязоха на митинг и блокираха пътя с искане той да бъде ремонтиран. Те се тормозят освен от съществени произшествия, само че и от това, че компаниите снабдители може да се откажат от активността си, защото чупят камионите си по дупките на пътя.

Опасният път е общинска благосъстоятелност и се стопанисва от община Девня.

" За страдание, община Девня от 2016 година сме създали всичко допустимо, кандидатствали сме по съответната стратегия за селските региони по размер 72, само че, за жалост, не бяхме утвърдени по ред аргументи. Основната, несъмнено, че не отговаряме за северозападния регион. След като не бяхме утвърдени, търсим помощ от страната ", изясни кметът на Девня Свилен Шитов.

Той акцентира, че нееднократно е пускал писма, уведомления и е правил всичко належащо в случай че има опция, пътят да стане държавен, защото пристанище Варна-Запад е изходна точка към Европа.

" На 24 този месец съм поканил всички институции, министерства, ведомства, в това число народни представители от варненския регион, с цел да обсъдим въпросната тематика. това го правихме и август месец, за жалост не се отзоваха, не знам по какви аргументи ", добави Шитов.

Ако не бъде открито решение, кметът ще бъде заставен да затвори правата. Служителите на пристанището са в протестна подготвеност.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР