Пътят към европейското бъдеще на България минава през борбата с

...
Пътят към европейското бъдеще на България минава през борбата с
Коментари Харесай

Премиерът акад. Денков към посланиците: Пътят към европейското бъдеще на България минава през борбата с корупцията

„ Пътят към европейското бъдеще на България минава през битката с корупцията, а корупцията в България е обвързвана с Русия. “ Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков по време на срещата си с групата на посланиците от страните членки на Европейски Съюз, Представителството на Европейската комисия и посланиците на Англия, Украйна и Съединени американски щати.

Премиерът Денков им благодари за отличното съдействие през последните 10 месеца. Той акцентира, че с помощта на взаимните дипломатически старания страната ни бе призната в Шенгенското пространство и бележи прогрес по пътя към еврозоната.

Министър-председателят подсети за свършеното по време на мандата като подчертава на измененията в Конституцията в региона на правосъдната система и по-специално на опцията основният прокурор да бъде разследван, а не да бъде недостижим, както бе до момента. Премиерът акад. Денков срещна посланиците с подадения от него сигнал до прокурор Даниела Талева по случая с основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. По-рано през днешния ден министър председателят подава обстоятелства и условия, които са му станали известни при осъществяване на служебните му отговорности, които са породили основателни подозрения за възможното осъществяване на закононарушение от страна на и.ф. основен прокурор господин Борислав Сарафов.

Премиерът акад. Николай Денков посочи още, че страната ни се възстановява, само че към момента има потребност от доста промени. „ Ние сме европейци и като политици ще продължим да работим за европейското бъдеше на България “, сподели още министър-председателят.

От своя страна посланиците също благодариха на министър председателят акад. Николай Денков и на екипа му за положителното съдействие.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР