Пътят до Сирия е като Хирошима. Вътрешният контрол е труден,

...
Пътят до Сирия е като Хирошима. Вътрешният контрол е труден,
Коментари Харесай

Манол Пейков: Има притеснения дали помощите за Сирия ще стигнат до нуждаещите се

Пътят до Сирия е като Хирошима. Вътрешният надзор е сложен, доставките са като библейска сага. Най-засегнатите от земетресение региони в страната са под опеката, по едно и също време на свободната сирийска войска, формалната турска страна и други свободни формирования.

Това съобщи в ефира на Обзорната стратегия на Дарик Пловдив издателят и държавник Манол Пейков, чиято самодейност за набиране на помощи за останалите без дом и близки след унищожителното земетресение в Турция и Сирия още веднъж беше подкрепена от десетки хиляди души.

На терен при потърпевшите в Сирия работят интернационалните фондации, добави още Пейков. По думите му, те получават помощите на сирийската граница, разпределят ги и изпращат назад в България доклади.

" Но има доста сериозен безпорядък, както и терзания дали турската страна ще пусне всички помощи. Имам информация, че на доста места по пътищата се търкалят облекла, които не са стигнали до нуждаещите се. В диалог съм с посланика ни в Турция Ангел Чолаков, който прави всичко допустимо да спомага ", описа Манол Пейков.

Очакванията му са в понеделник, идната седмица, да тръгнат идващите камиони с филантропична помощ.

Издателят и държавник моли за помощ от още доброволци, които ще са нужни за разпределение на помощите тази събота и неделя в пункта в Пловдив.

Събраните средства в иницитивата на Манол Пейков за потърпевшите от земетресението в Турция и Сирия към този момент са 1 милион и 300 хиляди лв.. Благородната идея е поредна за пловдивчанина, който с голям триумф провежда и пазаруването и изпращането на допустимо най-вече електрически генератори за Украйна.

Цялото изявление на Искра Койчева с Манол Пейков чуйте в звуковия файл.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР