Пътят до село Триград все още непроходим, хората прехвърлят хранителни

...
Пътят до село Триград все още непроходим, хората прехвърлят хранителни
Коментари Харесай

Пътят до Триград все още непроходим

" Пътят до село Триград към момента непристъпен, хората трансферират хранителни артикули и сметта на ръка през пропадналия сектор ", сподели кметът на Триград Емил Гогушев.

„ Щетите, породени от наводненията през декември в пещера „ Дяволското гърло “ са напълно възобновени и обектът отвори порти за гости, само че към момента няма трафик по пътя, туризмът в селото е под нулата.

Дори не можем да реализираме и 20 % посещаемост от туристи през зимата, на която се надявахме. За момента няма никакви хора. Пътят още е пропаднал и чакаме да се оправи. Никой не може да каже по какъв начин ще се случат нещата.

След 25 януари ще има търг, по-късно е належащо и софтуерно време, само че като време и гаранция нямаме информация по кое време действително ще стартира укрепването и строителството “, сподели Гогушев.

Той акцентира, че към момента пътуват до селото с прекачване - едната кола отива до компрометирания сектор, а друга взема пасажерите от страна на селото. „ Минават единствено коли на ЕВН, на куриерите, а питателните артикули за селото се трансферират на ръка от поданици на селото, които към този момент го вършат на доброволни начала.

От Общината споделиха, че ще им платят, само че към този момент две седмици тези заплащания се бавят “, уточни кметът на Триград. Сметосъбирането от селото също се прави на ръка, тъй като сметосъбирачната техника не може да доближи обитаемото място.

„ На хората са раздадени чували за боклук, които те пълнят с боклуци и оставят до контейнерите. Тези чували се събират и извозват до пропадналия сектор от пътя, а оттова още веднъж на ръка се трансферират от другата страна, с цел да се закарат до сметището “, описа още Гогушев.

Той разяснява още, че обстановката е сложна и колкото повече време минава и има неизясненост, стави по-тежко за жителите на Триград. „ Зависими сме от пътя, от него зависи и туризма в селото. Трябва да сме подготвени за туристите напролет, а още не е ясно по кое време ще стартира ремонта “, сподели още кметът на туристическото село.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР