Пътувайте с експерти по време на реставрационни работи до Лос

...
Пътувайте с експерти по време на реставрационни работи до Лос
Коментари Харесай

Гледаме Тутанкамон: последната изложба по Viasat History

Пътувайте с специалисти по време на реставрационни работи до Лос Анджелис, Париж и Лондон, с цел да видите по какъв начин 150 предмета от съкровищата на Тутанкамон са преместени за най-голямата до момента интернационална галерия, отдадена на " Златното момче ". " Тутанкамон: последната галерия " дебютира по Viasat History на 8 януари от 22ч. На 26 ноември 1922 година, откакто пробива дребна дупка в мазилката над под земята вход, английският археолог и египтолог Хауърд Картър за пръв път вижда погребалната камера в гробницата на фараона Тутанкамон.

Стаята, отрупана с предмети, към момента е съвсем непокътната и скоро ще се трансформира в легенда; с цел да означи стогодишнината от това революционно изобретение, този документален филм предлага опция да видите по какъв начин 150 предмета от съкровищата на Тутанкамон са преместени до най-голямата до момента интернационална галерия, отдадена на " Златното момче ".

Придружаваме специалистите по време на реставрационни работи и пътуваме с тях до Лос Анджелис, Париж и Лондон. Още от 5 януари в 22ч. пък някогашният ММА герой и златотърсач Кру Уилямс, младата локална изследователка Тейлър Стар и нейният татко и майстор-резбар Дон Фроз се причисляват към опитния " ловджия " на митове и планинар Адам Палмър, с цел да разгадаят най-сетне мистерията на изгубената златна мина на Слумак. " Проклятието на мъртвеца:

Изгубеното испанско злато " е приключенска поредност в 8 елементи, която ще разкрие дали четиримата ловци на съкровища имат родова връзка с легендата и златото, само че рисковото време и 100-годишно проклинание. " Забравени фронтови линии " от 9 януари и ден в памет на жертвите на Холокоста на 28 януари са другите акценти в първия месец на 2023-та.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР