Пътуващите с влакове във Великобритания бяха предупредени, че ще бъдат

...
Пътуващите с влакове във Великобритания бяха предупредени, че ще бъдат
Коментари Харесай

Смущения в транспортните услуги на Великобритания заради стачка

Пътуващите с влакове във Англия бяха предизвестени, че ще бъдат застрашени от " обилни разстройства " през днешния ден, откакто протестни дейности на железопътните служащи провокираха нарушавания на транспортните услуги през вчерашния ден, съобщи ДПА.

Членовете на профсъюза на железничарите, моряците и транспортните служащи от " Нетуърк рейл " напуснаха работните си места в резултат на дълготраен спор за заплащането, работните места и изискванията на труд.

Близо 2 хиляди служащи в най-голямото английско пристанище за контейнери " Феликсстоу " стартират през днешния ден осемдневна стачка. Възможно е митингът им да засегне веригата на доставки, които минават през източното крайбрежие на Острова.

Работниците упорстват за по-високо възнаграждение, което да компенсира поскъпващия живот. Операторът на пристанището предложи 7% нарастване на заплатите ПЛЮС еднократна сума от 500 паунда. Според синдикатите обаче, това е доста по-малко от инфлацията.

Пред дни стана ясно, че потребителските цени във Англия са нарастнали с 10,1 % през юли на годишна основа. Това е най-високото равнище от 40 години насам.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР