Пътуването във времето е тема, засегната в стотици литературни творби

...
Пътуването във времето е тема, засегната в стотици литературни творби
Коментари Харесай

Пет невероятни разказа на хора, които твърдят, че са пътували във времето

Пътуването във времето е тематика, наранена в стотици литературни произведения и научнофантастични филми .

Въпросът дали сходни пътешествия някой ден ще се трансфорат в действителност е обект на разпалени диспути . И до момента в който учените са раздвоени в мненията си дали това е допустимо, някои хора настояват, че са посетили освен предишното и бъдещето, само че даже и паралелни вселени. Доказателствата, които те показват, са повече от съмнителни, само че това не трансформира обстоятелството, че разказите им се радват на забележителна известност.

Ето и част от тях:

Джон Титор

На 2 ноември 2000 година мъж, представящ се с името Джон Титор, разгласил известие в интернет конгрес, в което твърдял, че е странник във времето, пристигнал от 2036 година По думите му, той посетил 1975 година, с цел да се снабди с компютър IBM 5100, а се „ отбил “ до 2000 година „ по персонални аргументи “. За да потвърди, че не си измисля, той посочил фотоси на своята машина на времето.

Physicist proves time travel is ‘mathematically possible’
— The Independent (@Independent)
Титор твърдял, че през 2004 година в Съединени американски щати ще избухне революция. Тя щяла да прерасне в спор с Русия, по време на който ще бъдат употребявани нуклеарни оръжия и ще загинат милиони хора. Той предсказал още, че Олимпийските игри през 2004 година няма да се проведат, а през 2005 година ще избухне зараза от заболяването „ Луда крава “. Титор предложил на няколко души да ги води в бъдещето, само че това по този начин и не се случило, защото той липсващ безследно през март 2001 година

Каква в действителност е истината? Според някои зад името Титор се крият двама измамници – братята Лари и Джон Рик Хабър. Други обаче позволяват, че Титор е изцяло действителна персона. Според тях той фактически съумял да предотврати експлоадирането на революция, предупреждавайки американското държавно управление за задаващата се заплаха. Самият Титор отбелязал, че е основал различна версия на нашата действителност, откакто пътувал във времето и трансформирал хода на историята.

Майкъл Филипс

Историята на този странник във времето е не по-малко забавна. Филипс твърди, че се е завърнал в 2018 година, с цел да се осуети експлоадирането на Трета международна война. Според него тя щяла да стартира след опит на Северна Корея да нападне Съединени американски щати с нуклеарно оръжие. Това щяло да прерасне в световен спор, по време на който няколко страни употребяват атомни бомби.

Time travel has fascinated scientists and writers for at least 125 years. The concept feels especially intriguing now, when physical travel is limited
— National Geographic (@NatGeo)
Филипс направил и шокиращи „ разкрития “ за атентатите, осъществени на 11 септември 2001 година в Съединени американски щати. Според него зад офанзивите стои различен странник във времето – към този момент упоменатият Джон Титор. Чрез тях той желал да сплоти американския народ и да предотврати експлоадирането на революция. Филипс планувал още, че Доналд Тръмп ще завоюва президентските избори през 2020 година, през 2025 година Илон Мъск ще сътвори галактически транспортен съд, с който хора ще могат да пътуват до Марс, а през 2032 година човечеството ще сътвори първата си колония на Червената планета.

Уилям Тейлър

Повечето хора, които настояват, че са пътешественици във времето, приказват за разнообразни апокалиптични събития и спорове, които предстоят да се случат. Не подобен е казусът с Уилям Тейлър. Той се показва за чиновник на секретна английска разследваща организация, която постоянно изпраща хора в бъдещето. Тейлър споделя, че първо посетил 3000 година Това, което видял, го изумило – хората към този момент не ходели по земята, а се придвижвали само благодарение на летящи устройства.

По-късно мъжът се отправил още по-далеч в бъдещето и достигнал 8973 година По това време към този момент нямало заболявания, а войните и закононарушенията били от дълго време пропуснат спомен. Хората на процедура били безсмъртни. Тейлър ги разказва като високи, слаби и с огромни глави. Сред жителите на Земята имало и доста роботи и андроиди. Той твърди още, че хората в бъдещето гледали на пътуването във времето като на нещо изцяло обикновено. Той даже се срещнал с различен странник, който идвал от 2055 година По думите на Тейлър неговата машина на времето, за съществуването на която английското държавно управление щяло да признае през 2028 година, можела да пътува и сред паралелни светове.



Бела

Разказът на тази жена от Албания за бъдещето, което ни чака, е повече от тъмен. Бела твърди, че след към 1800 години човечеството ще е съвсем изцяло унищожено, а малцината оживели ще бъдат плебеи на интелигентни машини. Тя се срещнала с един от тези роботи, само че отказала да дава отговор на въпросите, които той ѝ задавал.

Бела споделя още, че самият развой по пътешестване във времето е доста противен. Когато се отправила към бъдещето, мощно електричество минало през тялото ѝ, а всичко към нея потънало в непрогледна мрачевина. За да потвърди, че в действителност е осъществила сходно странствуване, тя направила няколко фотоси, достоверността на които е повече от съмнителна. На тях се виждат отломки, както и няколко футуристично изглеждащи здания.

Андрю Басиаджо

Басиаджо е юрист от Сиатъл, който твърди, че освен е пътувал във времето, само че и е посещавал Марс. По думите му през 1981 година той бил изпратен на Червената планета дружно с бъдещия президент на Съединени американски щати Барак Обама. Това станало в границите на план на изследователския клон на американската войска DARPA, носещ кодовото име „ Пегас “. Басаджио споделя още, че в интервала сред 1968 година и 1972 година била основана машина на времето. С нейна помощ той се върнал в 1863 година и изслушал тирада на тогавашния американски президент Ейбрахам Линкълн.

Басаджио посетил и бъдещето, само че по този начин и не разкрил какво следва да се случи с човечеството през идващите десетилетия. Според него американската войска постоянно употребява машината на времето, с цел да изпраща свои бойци в разнообразни интервали от историята. Басаджио също по този начин споделил, че самият той ще стане държавен глава на Съединени американски щати най-късно през 2028 година Дали предсказанието му ще се сбъдне? Ще би трябвало да изчакаме още няколко години, с цел да разберем отговора на този въпрос.

Още от създателя:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР