Пътуването на министрите на външните работи на Украйна и на

...
Пътуването на министрите на външните работи на Украйна и на
Коментари Харесай

Зигмар Габриел отмени визита в Донбас заради лошото време

Пътуването на министрите на външните работи на Украйна и на Германия - Павло Климкин и Зигмар Габриел, към разграничителната линия сред украинските сили и сепаратистите в Източна Украйна няма да се състои през днешния ден, както бе планувано, заради неприятно време. Това заяви в Туитър Климкин.

"Метеорологичните условия не разрешиха да се посети разграничителната линия, само че не попречиха на продуктивното другарство с министъра на външните работи на Германия Зигмар Габриел. Планираме да изпълним това взаимно пътешестване в Донбас по-късно този месец ", заяви украинският посланик.

Германският външен министър Зигмар Габриел е на посещаване в Украйна.
Той уточни на обща конференция с украинския си сътрудник Павло Климкин, че изпитва песимизъм дали решението на Съединени американски щати да доставят смъртоносни оръжия на Украйна би помогнало за разрешаване на спора в Донбас.

Министър Габриел добави, че за Украйна е било значимо да извърши замяна на пленници и изрази вяра, че това не е последната стъпка. "Много хора могат и би трябвало да бъдат освободени ", акцентира той.

Освен това немският министър съобщи, че е значимо съветското държавно управление да бъде уверено да върне своите военнослужещи в Съвместния център за надзор и съгласуваност на прекратяването на огъня в Донбас.

Габриел сподели, че Берлин желае преди президентските избори в Русия през март да бъде реализирано съглашение по отношение на мандата на сините каски, които би трябвало да бъдат ситуирани в Източна Украйна, съобщи Франс прес.

Русия към този момент внесе резолюция за разполагането на сили в Източна Украйна, която обаче не се поддържа единомислещо. Киев, обратно на това, което предлага Русия, желае сини каски в цялата зона на спора, по-специално около границата с Русия, с цел да се попречи на идването на украинска територия на оръжия и на въоръжени хора от Русия.

Украинският външен министър Павло Климкин пък съобщи, че неговата страна ще употребява доставените от Съединени американски щати оръжейни системи единствено за защита.
Климкин също така предизвести, че Русия би могла да провежда военни провокации в Източна Украйна с приближаването на съветските президентски избори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР