Пътуването е много забавно, докато не направите нещо нередно в

...
Пътуването е много забавно, докато не направите нещо нередно в
Коментари Харесай

Правила и суеверия! Никога не правете тези неща в други страни

Пътуването е доста занимателно, до момента в който не извършите нещо неправилно в страната, в която сте. Всяка страна и от време на време даже град има свои лични традиции.

Макар туристите рядко умишлено да не се преценяват с културата на локалното население, те въпреки всичко могат да го създадат инцидентно.

Така да вземем за пример знака за ОК, или вдигнатия палец, може да се смята за нещо обикновено в една страна, само че да е засегнатост в друга. Не забравяйте, че разнообразни хора имат разнообразни разбирания за това кое е нелюбезно, обикновено или обидно.

Това, с което всички би трябвало да се съгласим обаче, е, че туристите би трябвало да бъдат уважавани и грешките да им бъдат прощавани.

Все отново, с цел да не изпадате в конфузна обстановка, вижте кои са някои от най-разпространените неща, които да избягвате, в случай че сте в друга срана.

Не натискайте клаксона в Нова Зеландия

Единствено може да си позволите да натиснете клаксона, в случай че желаете различен водач да ви направи път. Всички други случаи се считат за прекомерно шумни и груби.

Не оставяйте бакшиш в Япония

Може да се счита за жестоко и унизително. Дори да го извършите, сервитьорът ще ви преследва, с цел да го върне.

Не говорете за пари във Англия

Британците няма да разкрият заплатите си на други хора, те ненавиждат да приказват за това, тъй че даже не го повдигат като въпрос. Проучване от 2015 година открива, че локалните хора са доста по-склонни да приказват с вас за интимния си живот, в сравнение с за парите.

Не докосвайте хора по главата в Малайзия

Главата се смята за най-свещената част на тялото - домът на душата – тъй че не я докосвайте.

Не говорете за вяра в Норвегия

Хората не приказват за Бога, за вярата или за църквата. Когато става въпрос за персонални проблеми, те не желаят да приказват и всеки си има своето мнение по горните тематики.

Не поднасяйте четен брой цветя в Украйна

Четен брой цветя се носи единствено на погребения. Нечетно число е за празници. Традицията е същата и у нас.

Не показвайте ОК в Турция

Знакът ОК в Турция е доста недодялан, това е засегнатост. Кръгът, изработен с показалеца и палеца с останалите три пръста нагоре, значи, че обвинявате някого, че е гей.

Не казвайте Честит рожден ден преди деня в Германия

Хората са суеверни и мислят, че ще се случи нещо неприятно, в случай че ги поздравите авансово. Това е по този начин и в Източна Европа.

Не влизайте с обувки в къща в Русия

Точно както в Япония и в други азиатски страни, гостите в Русия се чака да събуят обувките си, когато влизат в непознат дом. Хората просто не харесват да се внася мръсотията от улицата в къщата. Мръсните обувки са изключително обидни за хората, които имат религиозни олтари вътре.

Не се обръщайте към хора по име в Кения

Хората се посочват с техните университетски или професионални имена, последвани от фамилното им име. Може да сте в положение да се обърнете към някого с първото му име, единствено откакто сте основали близки персонални връзки.

Не поръчвайте капучино след 10:00 в Италия

Капучиното е за закуска. Поръчвайки го по-късно, значи че сте екскурзиант.

Не чукайте чашите по време на тост в Унгария

Когато унгарската гражданска война против хабсбургите от 1848 година се проваля, австрийците честват във Виена, като се чукат с чаши бира. Унгарците си дават обещание да не подвигат тост с бира в идващите 150 години. Те към момента не го вършат.

Не вдигайте ръката си за привет в Гърция

Може да мислите, че това е " здравей ", само че локалните поданици в Гърция интерпретират този жест напълно друго. Това е афектиран жест, наименуван mountza.

Не поемайте нищо с лявата си ръка в Индонезия

Лявата ръка се счита за нечиста, тъй като се допуска, че хората употребяват лявата ръка, с цел да се почистят, откакто отидат до тоалетна. Това важи и за множеството страни в Близкия изток и за страните с доста хиндуисти.

Не говорете против Властелинът на пръстените в Нова Зеландия

Освен в случай че нямате нещо ужасно, което да кажете за фантастичната сага, не я споменавайте. Той е сниман там и локалните го обожават, написа Profit.bg

Не се целувайте обществено в Индия

Целуването и прегръщането в обществото не се одобряват в доста консервативни елементи на страната. Играйте го безвредно и в случай че не сте сигурни, го избягвайте. В някои елементи целуването на обществено място даже може докара до арест.

Не ходете по велоалеята в Холандия

Може да се движите по тротоара, само че не и в зоната за колелета. Велосипедът е главното средство за превоз за мнозина и нямате право да ходите по местата за това.

Не отхвърляйте храна в Италия

Кой би споделил не на някаква храна в Италия? В случай че мислите да я откажете, помислете два пъти, изключително в случай че тя е направена от вашия хазаин. Ще бъде жестоко от ваша страна, няма значение дали преди малко сте яли, просто вземете храната.

Не търсете Starbucks в Италия

Италианците са доста горди с храната и кафето си, тъй че не питайте за най-комерсиализираната марка кафе на всички места. Може и да не намерите. Първият магазин на Starbucks в родината на еспресото ще отвори идната година в Милано.

Не подарявайте часовници или чадъри в Китай

Суеверието още веднъж е казусът тук. Думата чадър звучи доста като " разлъка " и " часовникът " звучи като " да отдаваш почитание за последно ". Можете да разберете за какво тези неща се заобикалят, нали?

Не говорете с ръцете си в джобовете си в Германия

Това е просто жестоко. Така казвате на хората, че са ви скучни.

Не изяждайте всичко от чинията си в Китай

Въпреки че това може да се смята за комплимент за готвача в доста страни, в Китай хората го одобряват като знак, че домакинът не е обезпечил задоволително храна за гостите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР